Museum

Museum Thorn

Museum Thorn

Museum Thorn

Het Museum Thorn laat de aantrekkelijkheid van het witte stadje Thorn zien in de breedste zin van het woord. Aan de hand van een filmpresentatie, kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: archeologische objecten, de abdissen, de adellijke stiftsdames, werk van lokale kunstenaars, en de beroemde muziekgeschiedenis.

Het Panorama van Thorn

Ook kun je er het Panorama van Thorn bekijken. Er werd ongeveer acht jaar aan dit driedimensionale portret van Thorn gewerkt. Het Panorama is gemaakt in de schaal 1:100.

Wisselexposities

Daarnaast worden er regelmatig wisselexposities georganiseerd. De huidige wisselexposite heeft als titel 'van nieuwe wensen en aan het oude niet voorbij gaan....'. 

Met behulp van een gratis audiosysteem krijg je in het museum  informatie over ‘alles’ waar je op dat moment naar kijkt. Het audiosysteem is in 4 talen te beluisteren. 

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is er een speurtocht met I-pad beschikbaar. Met behulp van QR codes, onzichtbare inkt, blauw licht en puzzels wordt de geschiedenis van Thorn onder de aandacht gebracht. Na afloop wordt de inspanning met een leuke attentie beloont.

In het museum is ook VVV Thorn gevestigd. Hier vind je een aanbod aan wandel-, fiets- en ruiterroutes, stads- en dorpswandelingen en toeristisch informatiemateriaal van de directe omgeving. Tevens zijn er de landelijke besteedbare cadeaucards, o.a. de VVV Cadeaucard en de nationale bioscoopcard te koop. Ook voor de Limburg-visvergunning en de visvergunning van HSV 't Alfje kun je hier terecht.

In verband met de hoge energiekosten is het Museum Thorn in de winterperiode vanaf 2 november 2022 tot nader order gesloten!

De VVV Thorn is gewoon geopend.

 

 

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Winkel aanwezig
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet

Wanneer

1 april t/m 1 november 2022
Maandag   12:00 - 16:30 uur
Dinsdag t/m vrijdag   10:30 - 16:30 uur
Zaterdag en zondag 10:30 - 16:00 uur

Vanaf 2 november 2022 is het museum i.v.m. de hoge energiekosten gesloten tot nader order!
 

Contact en locatie

Museum Thorn
Wijngaard 14
6017 AG
Thorn