Museum Thorn

Vandaag geopend tot 16:00
Museum Thorn
Wijngaard 14
6017 AG
Thorn
Entree van Museum Thorn
Expositie in Museum Thorn, Waarvan Akte
De balie en een vitrine met producten van VVV Thorn

Museum

Het Museum Thorn laat de aantrekkelijkheid van het witte stadje Thorn zien in de breedste zin van het woord. Aan de hand van een filmpresentatie, kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: archeologische objecten, de abdissen, de adellijke stiftsdames, werk van lokale kunstenaars, en de beroemde muziekgeschiedenis.

Het Panorama van Thorn

Ook kun je er het Panorama van Thorn bekijken. Er werd ongeveer acht jaar aan dit driedimensionale portret van Thorn gewerkt. Het Panorama is gemaakt in de schaal 1:100.

Wisselexposities in het Museum Thorn

Daarnaast worden er regelmatig wisselexposities georganiseerd. Kijk voor een overzicht van de huidige en toekomstige wisseltentoonstellingen kijk op www.museumthorn.com.

Met behulp van een gratis audiosysteem krijg je in het museum  informatie over ‘alles’ waar je op dat moment naar kijkt. Het audiosysteem is in 4 talen te beluisteren. 

Speurtocht voor de kinderen

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is er een speurtocht met I-pad beschikbaar. Met behulp van QR codes, onzichtbare inkt, blauw licht en puzzels wordt de geschiedenis van Thorn onder de aandacht gebracht. Na afloop wordt de inspanning met een leuke attentie beloont.

VVV Thorn

In het museum is ook VVV Thorn gevestigd. Hier vind je een aanbod aan wandel-, fiets- en ruiterroutes, stads- en dorpswandelingen en toeristisch informatiemateriaal van de directe omgeving. Tevens zijn er de landelijke besteedbare cadeaukaarten zoals de VVV Cadeau-card, de nationale bioscoop-card en de Bol.com-card te koop. Ook voor de Limburg-visvergunning en de visvergunning van HSV 't Alfje kun je hier terecht.

Praktische informatie

Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 10:30 - 16:00
maandag: 12:00 - 16:30
dinsdag: 10:30 - 16:30
woensdag: 10:30 - 16:30
donderdag: 10:30 - 16:30
vrijdag: 10:30 - 16:30
zaterdag: 10:30 - 16:00

 


 

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Winkel aanwezig
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet