Museum Thorn

Museum Thorn

Museum

Museum Thorn

Het Museum Thorn laat de aantrekkelijkheid van het witte stadje Thorn zien in de breedste zin van het woord. Aan de hand van een filmpresentatie, kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: archeologische objecten, de abdissen, de adellijke stiftsdames, werk van lokale kunstenaars, en de beroemde muziekgeschiedenis.

Het Panorama van Thorn

Ook kun je er het Panorama van Thorn bekijken. Er werd ongeveer acht jaar aan dit driedimensionale portret van Thorn gewerkt. Het Panorama is gemaakt in de schaal 1:100.

Wisselexposities

Daarnaast worden er regelmatig wisselexposities georganiseerd. De huidige wisselexposite heeft als titel 'van nieuwe wensen en aan het oude niet voorbij gaan....'. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 3 september 2023.

Met behulp van een gratis audiosysteem krijg je in het museum  informatie over ‘alles’ waar je op dat moment naar kijkt. Het audiosysteem is in 4 talen te beluisteren. 

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is er een speurtocht met I-pad beschikbaar. Met behulp van QR codes, onzichtbare inkt, blauw licht en puzzels wordt de geschiedenis van Thorn onder de aandacht gebracht. Na afloop wordt de inspanning met een leuke attentie beloont.

In het museum is ook VVV Thorn gevestigd. Hier vind je een aanbod aan wandel-, fiets- en ruiterroutes, stads- en dorpswandelingen en toeristisch informatiemateriaal van de directe omgeving. Tevens zijn er de landelijke besteedbare kadocards zoals de VVV Cadeau-card, de nationale bioscoop-card en de Bol.com-card te koop. Ook voor de Limburg-visvergunning en de visvergunning van HSV 't Alfje kun je hier terecht.

Zie voor de actuele openingstijden: Museum Thorn

In verband met een algehele reorganisatie is het museum gesloten van 4 t/m 24 september 2023.

De VVV Thorn blijft gewoon geopend tijdens deze periode!

 

 

Praktische informatie

zondag: 10:30 - 16:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 10:30 - 16:30
donderdag: 10:30 - 16:30
vrijdag: 10:30 - 16:30
zaterdag: 10:30 - 16:00

 


 

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Winkel aanwezig
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet