Museum

Ad Maas
Museum Thorn

Museum Thorn

Museum Thorn

Het Museum Thorn laat de aantrekkelijkheid van het witte stadje Thorn zien in de breedste zin van het woord. Aan de hand van een filmpresentatie, kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: archeologische objecten, de abdissen, de adellijke stiftsdames, werk van lokale kunstenaars, en de beroemde muziekgeschiedenis.

Het Panorama van Thorn

Ook kun je er het Panorama van Thorn bekijken. Er werd ongeveer acht jaar aan dit driedimensionale portret van Thorn gewerkt. Het Panorama is gemaakt in de schaal 1:100.

Wisselexposities

Daarnaast worden er regelmatig wisselexposities georganiseerd. De expositie over Ad Maas start op 14 augustus 2021 en is verlengd t/m 12 juni 2022.

Met behulp van een gratis audiosysteem krijg je in het museum  informatie over ‘alles’ waar je op dat moment naar kijkt. Het audiosysteem is in 4 talen te beluisteren. 

In het museum is ook VVV Thorn gevestigd. Hier vind je een aanbod aan wandel-, fiets- en ruiterroutes, stads- en dorpswandelingen en toeristisch informatiemateriaal van de directe omgeving. Tevens zijn er de landelijke besteedbare cadeaucards, o.a. de VVV Cadeaucard en de nationale bioscoopcard te koop. Ook voor de Limburg-visvergunning en de visvergunning van HSV 't Alfje kun je hier terecht.

 

 

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Winkel aanwezig
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet

Contact en locatie

Museum Thorn
Wijngaard 14
6017 AG
Thorn

Wanneer

1 april t/m 31 oktober:
Maandag   12:00 - 16:30 uur
Dinsdag t/m vrijdag   10:30 - 16:30 uur
Zaterdag en zondag 10:30 - 16:00 uur

1 november t/m 31 maart:
Maandag   gesloten
Dinsdag t/m zondag   11:00 - 16:00 uur