Museum van de Vrouw

Plats 1
6101 AP
Echt

Museum

Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Zo dynamisch als dat is, zo vertelt het museum haar verhalen. In opeenvolgende tentoonstellingen wordt het leven van de vrouw belicht en de historie van de gemeente Echt-Susteren in beeld gebracht.

Ontdek Museum van de Vrouw

De identiteit blijft daarbij de rode draad: het presenteren van het vrouwen- en familieleven in al zijn facetten. Het Museum van de Vrouw kiest voor actuele thema’s. Het is geen statische verzameling van objecten maar een plek waar verhalen worden verteld en bewaard.

Het Museum heeft een wisselende tentoonstelling op de eerste verdieping en een permanente expositie in de vorm van het Wonderkabinet op de begane grond.

Huidige tentoonstelling: Pas de Deux

In de duotentoonstelling ‘Pas de Deux’ gaan de kunstenaressen HJIMvanGasteren en Monique Rutten vanaf 26 september t/m 31 december 2023 samen een harmonische dans aan in het Museum van de Vrouw. De foto’s van HJIMvanGasteren en de schilderwerken van Monique Rutten nodigen uit tot dialoog. De kracht van beider werk zit in de puurheid, waarmee ze beiden op geheel eigen wijze hun kwetsbaarheid en kracht tonen.

Praktische informatie

Museum van de Vrouw

Plats 1
6101 AP
Echt
Dag Time slot Reactie
zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 13:00 - 17:00