Museum

Museum van de Vrouw

Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Zo dynamisch als dat is, zo vertelt het museum haar verhalen. In opeenvolgende tentoonstellingen wordt het leven van de vrouw belicht en de historie van de gemeente Echt-Susteren in beeld gebracht.

Ontdek Museum van de Vrouw

De identiteit blijft daarbij de rode draad: het presenteren van het vrouwen- en familieleven in al zijn facetten. Het Museum van de Vrouw kiest voor actuele thema’s. Het is geen statische verzameling van objecten maar een plek waar verhalen worden verteld en bewaard.

Het Museum heeft een wisselende tentoonstelling op de eerste verdieping en een permanente expositie in de vorm van het Wonderkabinet op de begane grond.

Huidige tentoonstelling: Gruuets 

Gruuets is een tentoonstelling over de gemeente Echt-Susteren. De karakteristieke dorpen, de afwisselende natuur, de rijke lokale historie en de recreatieve mogelijkheden in het smalste stukje van Nederland vervullen ons met trots. Trots zijn ze ook op het rijke verenigingsleven, de bloeiende bedrijvigheid, de van oudsher bestaande ondernemingen en de nieuw gevestigde, de scholen en niet te vergeten onze spreektaal, ons dialect. Met collages van foto’s en video’s, verhalen, gedichten en voorwerpen brengen de Heemkundekring Echter Landj, de stichting Dr. Edith Stein, Veldeke Krink Echt, de Fotokring Echt en het Museum van de Vrouw een ode aan de gemeente.

Wanneer

zondag: 13:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 13:00 - 17:00

Contact en locatie

Museum van de Vrouw
Plats 1
6101 AP
Echt