Rondleiding in de ECI-waterkrachtcentrale in Roermond

ECI-waterkrachtcentrale
Molenweg
6041 KL
Roermond

(Stads-)Wandeling met gids

Het Elektro Chemische Industrie complex (kortweg ECI) in Roermond is nu een industrieel monument. Het complex bestond uit een fabriekspand en een waterkrachtcentrale. Onder leiding van een VVV-gids bezoeken jullie de waterkrachtcentrale.

De centrale werd gebouwd in 1920 en was uitgerust met een Francisturbine. In 1926 kwam de centrale in handen van de Elektro Chemische Industrie. In de oorlogsjaren leverde de centrale een bescheiden hoeveelheid elektriciteit aan de stad Roermond. Hieraan kwam een eind toen het turbinegebouw in 1945 door Duitse troepen werd opgeblazen. Na het herstel leverde de centrale weer elektriciteit ten behoeve van de ECI, totdat dit bedrijf in 1974 werd gesloten. Sinds 2000 is de centrale weer in gebruik. De installatie uit 1920 is gerestaureerd en een moderne waterkracht-centrale is geïnstalleerd.
De ECI-centrale sloot in vroeger dagen de Roer geheel af voor trekvissen. Daarom heeft het Waterschap Roer en Overmaas een vispassage gebouwd die het hoogteverschil van 2,40 meter voor de vissen overbrugbaar maakt. Bij de vistrap is een bezoekersruimte met kijkvenster. Hier kunnen jullie onder water een kijkje nemen in de wereld van de trekkende vissen.

Prijs:
€ 65,00 per gids

Exclusief:
*Administratiekosten € 5,50 per boeking

Bijzonderheden:
*Duur: 1 uur
*Per gids geldt een maximum van 20 personen
*Mogelijk van maandag t/m vrijdag. Zaterdag op aanvraag.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht.

OFFERTE AANVRAGEN