Wandeling Rothenbach - Vlodrop Station

Wandeling Rothenbach - Vlodrop
Rothenbacherweg 12
6063 NJ
Vlodrop
De Gitstappermolen met op de voorgrond een grenspaal langs de wandeling Rothenbach - Vlodrop Station
Een melkkan staat voor een ven bij de Gitstappermolen

Wandelroute

Lengte: 12 km.
Wandeling Rothenbach - Vlodrop. Ontdek tijdens deze grensoverschrijdende wandeling de wonderschone natuur van Nationaal Park de Meinweg en Natuurpark Swalm-Nette.

De Rode Beek

De Rode Beek is een mooi meanderend beekje, dat net over de grens met Duitsland ontspringt. Vlodrop-Station dankt haar naam aan het voormalige station Vlodrop gelegen aan de spoorlijn de ‘IJzeren Rijn’ die vroeger België met het Ruhrgebied verbond.

Geluksplekken

Onderweg kom je ook langs twee geluksplekken. Inwoners van de gemeente Roerdalen hebben zesentwintig plekken aangewezen waar je je geluk wat groter kunt maken.

Geluksplek 16: ‘Het Knuppelpad van Sint Ludwig‘. Het romantische knuppelpad over het moeras van de Rode Beek. Kraakhelder water en een rode bodem vol ijzer. De beek vormt de natuurlijke grens tussen Nederland en Duitsland. Hier groeit ook een bijzonder plantje, Gagel. Vroeger werd dit gebruikt in plaats van hop voor het brouwen van bier. Dit gagelbier is weer verkrijgbaar in Roerdalen.

Geluksplek 17 ‘Het Rad van Fortuin‘, is gelijk ook kindergeluksplek K6, ‘De Vlinders van het Rad‘. De Gitstappermolen heeft een heel groot rad. Het water en Vrouwe Fortuna laten het rad van geluk de hele dag draaien. Deze watermolen werd in de veertiende eeuw gebouwd langs de Rode Beek en is zeker een bezoek waard.

Wassenberg

Ook in Wassenberg hebben de inwoners 10 plekken aangewezen waar je je geluk wat groter kunt maken. Van het uitzicht over Wassenberg op het uitkijkplatform van de Bergfried genieten, het paradijselijke vakantiegevoel in het stadsdeel Ophoven beleven, de rust in de Rozentuin ervaren, samen een paar uur op het gezellige Roßtorplein doorbrengen of de kleine kapel ‘Birgelener Pützchen’ bezoeken…

Om tijdens de wandeling nog meer te genieten is een bezoek aan een van de restaurants langs de route zeker een aanrader!

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,43km
Brasserie / Lunchroom
 
2,03km
Terras
 
 
2,66km
Streekproducten
 
2,86km
Terras
 
2,88km
Restaurant
 
3,08km
Bezienswaardigheid
 
4,04km
Bezienswaardigheid
 
4,45km
Terras
 
5,29km
Bezienswaardigheid
 
5,85km
Bezienswaardigheid
 
7,54km
Bezienswaardigheid
 
 
8,02km
Bezienswaardigheid
 
8,44km
Brasserie / Lunchroom
 
9,02km
Bezienswaardigheid
 
9,28km
Molen / Gemaal van onze partners
 
9,50km
Bezienswaardigheid
 
9,50km
Bezienswaardigheid
 
9,60km
Bezienswaardigheid
 
9,67km
Bezienswaardigheid
 
9,82km
Bezienswaardigheid
 
9,97km
Bezienswaardigheid