Wandelroute Knopenlopen Reuver: Tussen Grens en Schelkensbeek

Wandelroute Reuver: Tussen Grens en Schelkensbeek
Keulseweg 193
5953 HJ
Reuver

Wandelroute

Lengte: 9 km. De wandelroute Tussen Grens en Schelkensbeek voert door het gebied tussen de Nederlands-Duitse grens en de Schelkensbeek, die min of meer de oostelijke begrenzing vormt van de bebouwde kom van Reuver-Offenbeek.

Het terrein is het noordoostelijke deel van het ontginningsgebied Meerlebroek. Het Meerlebroek was in vroeger jaren een moeras en nat heidegebied, dat door de inwoners van Beesel en Reuver als akker- en weidegrond werd gebruikt. Het natte gedeelte lag vooral langs de rand van het hoogterras waar het werd gevoed door kwelwater. De terreinen in en langs de route zijn op diverse plaatsen heringericht als natuur (Oude Bemden, Schelkensbeek, visvijver, Vuilbeek en Broeklaanplas).

Het gebied is van historische waarde vanwege oude grenspalen, bunkers en een Romeinse weg. We lopen langs bos, akkers en door natuurgebieden. De route gaat over geasfalteerde wegen, verharde paden en graspaden. De route is 9 km lang met afkortingsmogelijkheden tot 6,8 of 4,8 km. Alleen de laatste afkorting is met een kinderwagen toegankelijk. Bij vochtig weer zijn waterdichte schoenen aanbevolen. Horeca is aan het begin en einde van de wandeling.

 

Eigenschappen
Route: 5-10 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
3,52km
Vissen
 
5,93km
Bed and Breakfast
 
6,42km
Café of Bar
 
8,73km
Brasserie / Lunchroom
 
9,70km
Terras
 
9,99km
Brasserie / Lunchroom