centrum nederweert

Nederweert in Limburg

Nederweert

In de gemeente Nederweert vind je een aantal bijzondere monumenten. In het centrum van Nederweert staat de Sint Lambertuskerk. De bijzondere waterkrachtcentrale gelegen bij sluis 15 in de Zuid Willemsvaart is gerestaureerd en op aanvraag te bezichtigen. In het kerkdorp Nederweert-Eind komen oude ambachten weer tot leven in Openluchtmuseum Eynderhoof.

Natuur en kanalen

Rond Nederweert liggen diverse landschap- en natuurgebieden. In de gemeente Nederweert vind je de toegangspoort tot het unieke hoogveengebied De Groote Peel. Dit gebied is rijk aan zeldzame planten en dieren. In Ospel is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer; Buitencentrum de Pelen gevestigd. 

Voor de echte natuurliefhebbers is ook het Weerterbos absoluut een bezoek waard. Dit is een goed gebied om edelherten te spotten. Ontdek alle natuurgebieden in Nederweert

Verder kenmerkt de omgeving zich door de kanalen. De Noordervaart, Zuid-Willemsvaart en het Kanaal Wessem-Nederweert zorgden in vroegere tijden voor de afvoer van de turf uit de Peel en bepalen nu sterk het landschap.