Nederweert in Limburg

Mensen zitten gezellig op het terras in de gemeente Nederweert

De gemeente Nederweert

De gemeente Nederweert grenst aan Brabant en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van gezellige dorpskernen en een grote diversiteit aan natuurgebieden. Ideaal om te fietsen en wandelen. Ook vind je in de gemeente een aantal  monumenten. Zo staat in het centrum van Nederweert de Sint Lambertuskerk. De bijzondere waterkrachtcentrale gelegen bij sluis 15 in de Zuid Willemsvaart is gerestaureerd en op aanvraag te bezichtigen en in het kerkdorp Nederweert-Eind komen oude ambachten weer tot leven in Openluchtmuseum Eynderhoof.

Natuur in Nederweert

De gemeente Nederweert staat bekend als een groene gemeente met een grote diversiteit aan natuur en natuurgebieden. Hier ligt ook (een deel van) Nationaal Park De Groote Peel. Een uniek moerasachtig hoogveengebied dat van groot belang is voor watervogels en trekvogels. Ieder jaar strijken zo'n 100 verschillende soorten neer om er te broeden. Daarnaast vind je in Nederweert ook het Weerterbos. Een uitstekende plek om edelherten te spotten en in het najaar hoor je de mannetjes edelherten er zelfs burlen!

Natuurgebieden in de gemeente

Informatiebord over de vogels die er in natuurgebied de Kwegt te vinden zijn

Wandelen en fietsen

De gemeente Nederweert is bij uitstek dé gemeente om te ontdekken tijdens een wandel- of een fietstocht. Een uitgebreid knooppuntennetwerk en een aantal zeer fraaie, uitgezette wandel- en fietsroutes brengt je langs elke bijzondere plek in de gemeente. En onderweg zijn er natuurlijk mogelijkheden genoeg om een hapje en een drankje te nuttigen om daarna weer uitgerust de tocht voort te kunt zetten.

Stelletje fiets door de dorpskern van Nederweert met op de voorgrond een wielrenfiets.

Overnachten in de gemeente Nederweert

Ben je op zoek naar een fijne plek om te overnachten tijdens jouw verblijf in Limburg? Kom dan naar de gemeente Nederweert. Hier zijn leuke en comfortabele overnachtingsmogelijkheden die perfect als uitvalsbasis kunnen dienen voor jouw bezoek. Een groepsaccommodatie of een camping? Of toch liever de luxe van een hotel of een originele B&B? Je vindt het allemaal in deze groene gemeente. 

Overnachtingsmogelijkheden

Hotel Rosveld in Nederweert

Eten en drinken in Nederweert

Limburgers houden van lekker eten, daarom is het ook niet moeilijk om een goede plek te vinden om uit eten te gaan. Ook in de gemeente Nederweert vind je restaurants, brasserieën en terrasjes met (h)eerlijke streekproducten, zodat jij echt op z'n Limburgs kunt genieten van een bordje met lekkers.

Bekijk hier de restaurants, brasserieën & terrasjes

Groep is aan het eten in de natuur onder een afdak in De Groote Peel

Dagje uit in Nederweert

Een dagje uit in de gemeente Nederweert is een leuke ontdekkingsreis door een landschap vol met Limburgs erfgoed en prachtige natuurgebieden. Bezoek verschillende bezienswaardigheden zoals molens, landhuizen en wandel langs het kanaal voor de bezichtiging van de waterkrachtcentrale en sluis 15. Een uniek kijkje in de peelgeschiedenis van Nederweert vind je in het Openluchtmuseum Eynderhoof. Hier ga je terug naar het jaar 1900 en zie je hoe de mensen toen leefden en woonden in een Peeldorp.

Gezellig dagje uit in Nederweert

Meisje is aan het schommelen tijdens een dagje uit in NP De Groote Peel

Evenementen

Er is heel veel leuks te zien, doen en te beleven in Nederweert! Optredens bij het Peelpodium, excursies en rondleidingen in één van de vele natuurgebieden, (brocante)markten, workshops, festivalletjes en nog veel meer. Bekijk, door op onderstaande button te klikken, de evenementen en activiteiten die in de gemeente Nederweert plaatsvinden!
Foto: Els Teeuwen

Evenementen & activiteiten

Verklede vrijwilligers lopen een optocht in Openluchtmuseum Eynderhoof in de stijl van de tijd van Anton Pieck