Nederweert in Limburg

centrum nederweert

Nederweert

De gemeente Nederweert grenst aan Brabant en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van leuke dorpskernen en een grote diversiteit aan natuurgebieden. Ideaal om te fietsen en wandelen. Ook vind je in de gemeente Nederweert een aantal bijzondere monumenten. Zo staat in het centrum van Nederweert de Sint Lambertuskerk. De bijzondere waterkrachtcentrale gelegen bij sluis 15 in de Zuid Willemsvaart is gerestaureerd en op aanvraag te bezichtigen en in het kerkdorp Nederweert-Eind komen oude ambachten weer tot leven in Openluchtmuseum Eynderhoof.

Natuur in Nederweert

Rond Nederweert liggen diverse landschap- en natuurgebieden. In de gemeente Nederweert vind je de toegangspoort tot het unieke hoogveengebied De Groote Peel. Dit gebied is rijk aan zeldzame planten en dieren. In Ospel is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer; Buitencentrum de Pelen gevestigd. 

Voor de echte natuurliefhebbers is ook het Weerterbos absoluut een bezoek waard. Dit is een goed gebied om edelherten te spotten. Ontdek alle natuurgebieden in Nederweert

wandelen in de Groote Peel

Wandelen en fietsen

De gemeente Nederweert is bij uitstek dé gemeente om te ontdekken tijdens een wandel- of een fietstocht. Een goed knooppuntennetwerk en een aantal zeer fraaie uitgezette wandel- en fietsroutes brengt je langs elke bijzondere plek in de gemeente. En onderweg zijn er natuurlijk mogelijkheden genoeg om een hapje en een drankje te nuttigen zodat je weer vol goede moed de tocht voort kunt zetten.  Bekijk hier het grote aantal wandelroutes, fietsroutes, auto- en motor en ruiter- en menroutes die de gemeente Nederweert rijk is. 

Gezin wandelt over de knuppelbrug in de Groote Peel in de gemeente Nederweert

Dagje uit in Nederweert

Ga er een heerlijk dagje op uit in Nederweert. Snuif cultuur door verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Breng eens een bezoek aan museum Eynderhoof. In dit openluchtmuseum ga je terug naar het jaar 1900 en zie je hoe de mensen van toen leefden en woonden in een Peeldorp. Vrijwilligers tonen de oude ambachten van weleer en leggen uit hoe het allemaal in zijn werk ging. Het museum is interactief en er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Museum Eynderhoof - Franco Gori is aan de slag met verf

Eten en drinken in Nederweert

Limburgers houden van lekker eten, daarom is het ook niet moeilijk om een fijne plek te vinden om uit eten te gaan. Ook in de gemeente Nederweert vind je restaurants, brasseries en terrasjes met fijne streekproducten, zodat jij echt op z'n Limburgs kan genieten van een bordje met lekkers.

vijf mensen genieten van een drankje op het terras in Nederweert

Overnachten in Nederweert

Ben je van plan om te overnachten in Nederweert? Maar je weet nog niet waar? Bekijk hier alle leuke slaapplekken die gemeente Nederweert te bieden heeft. Een groepsaccommodatie of een camping? Het kan allemaal in Nederweert. 

Minicamping de Riet

Evenementen in Nederweert

Er is altijd iets leuks te beleven in Nederweert: optredens bij het Peelpodium, markten, workshops en veel meer. Bekijk hier alle evenementen die gemeente Nederweert op de planning heeft staan

Pottenbakkers aan het werk bij openluchtmuseum Eynderhoof