Nieuw speelkasteel geopend in Drakenrijk

opening speelkasteel

Opening speelkasteel

Op zondag 30 april vond de officiële opening plaats van het Speelkasteel. Bij de ingang werden genodigden verwelkomd door een troubadour en tijdens de opening voerde Stichting Draaksteken een speciale middeleeuwse act op. De gasten konden aanschouwen hoe een ruiter te paard een fakkel overhandigde aan Bob Vostermans, de burgemeester van de gemeente Beesel. Hiermee kon het kanon worden afgevuurd en werd het Speelkasteel geopend.

Het Speelkasteel is vijftien meter hoog en wordt bewaakt door een levensgrote draak die bovenop de toren zit. De draak is handgemaakt door de Venlose kunstenaar Joop van den Heuvel. De rest van het kasteel is ontworpen en ontwikkeld door AmusementProf, het eigen ontwerp- en bouwbedrijf van Paul en Herman Derks. Het kasteel bevat meerdere glijbanen en kamers en zelfs een spectaculaire glijbaan die 12 meter naar beneden gaat. Licht, rook en muziek van EVRST MUSIC zorgen voor de afwerking van het volledig gethematiseerde speelgebied.

Om het Speelkasteel te bereiken zijn er verschillende routes beschikbaar voor bezoekers. Zo is er bijvoorbeeld bij de BeachBar een brug aangelegd waardoor gasten gemakkelijk toegang hebben tot Riddersheide, het speelgebied. Ook is er tussen het Speelkasteel en het Drakenbos een duinenlandschap gecreëerd, waarlangs bezoekers via een kronkelende weg bij de zwemplas en speeltuin kunnen komen.