Pieterpad etappes

Stel loopt een van de Pieterpad etappes die loopt door het Limburgse land

Het Pieterpad

Het Pieterpad is een wandelroute die dwars door Nederland loopt. De route bestaat uit meerdere etappes en loopt van Pieterburen in het noorden van het land tot de Sint Pietersberg in het zuiden van ons land. Het pad is 492 kilometer lang. De Pieterpad etappes 9, 10 en 11 lopen door de prachtige natuur van Noord- en Midden-Limburg. 

De Limburgse Pieterpad etappes

De volgende drie Pieterpad etappes lopen door Limburg.

Pieterpad etappe 9: Venlo – Swalmen: Het Pieterpad gaat na Venlo over het hoogterras van de Maas. Dit gaat langs de steilrand welke tevens de grens met Duitsland is. Langs een grenscafé met uitzicht over het Maasdal bereik je uiteindelijk het riviertje de Swalm. Hier loop je langs prachtige oeverlanden, graslandjes en kronkelende paden. De natuur is tijdens dit deel van het Pieterpad prachtig! Je hebt de mogelijkheid om de ijsvogel, oeverzwaluw en bever te spotten. In Swalmen geniet je na op het marktplein met een lekkere koffie of een heerlijke wijntje. 

Pieterpad etappe 10: Swalmen – Montfort: Over de Romeinse weg wandel je langs kasteelboerderijen langzaam richting het zuiden. In Sint Odiliënberg zie je aan de kerk hoe Limburg verweven is met het katholieke geloof. Uiteindelijk wandel je door het landschap tot je richting Montfort in natuurgebied het Sweeltje over een oude stuifduinengordel wandelt.

Pieterpad etappe 11: Montfort – Sittard: Richting het zuiden van Limburg wandel je over holle wegen en langs pittoreske dorpjes. Na een stukje Duitsland wandel je langs de Rode Beek en de Geleenbeek. Over de oevers bereik je uiteindelijk het eindpunt Sittard. De historische binnenstad behoort tot de oudste steden van Nederland en herbergt onder andere monumenten, beelden en stadswallen. 

Routebeschrijving en routekaarten Pieterpad

Koop de Pieterpad Gids deel 2 voor een gedetailleerde beschrijving en routekaarten van de Pieterpad etappes die door Noord- en Midden-Limburg lopen. Zo kun je de Pieterpad route uitstekend volgen. Deze gids is verkrijgbaar bij de VVV-vestigingen in Noord- en Midden-Limburg of in de webshop.