Sportvissen in Limburg

Man is in de schemering aan het sportvissen in Limburg

Dé plek om te gaan sportvissen

Zet je stoeltje langs de kant van het water, gooi je hengel uit en hou je dobber goed in de gaten. In Hart van Limburg zijn diverse mooie visstekken waar je heerlijk kunt sportvissen op veel verschillende soorten. Niet alleen kun je hier in rivieren, kanalen, beekjes en meren vissen, er zijn ook een aantal visvijvers waar je gegarandeerd iets vangt. Ga je in deze regio vissen dan is het goed om te kijken waar je mag vissen. Het is verplicht om een visvergunning bij je te hebben.

Waar kun je vissen?

Als er één regio in het binnenland van Nederland rijk aan water is dan is het wel Hart van Limburg. Hier vind je de Maasplassen, de rivieren de Maas en de Roer, stroompjes, beken en kanalen. Ideaal om te vissen. Op veel van deze plekken mag je vissen als je in bezit bent van een visvergunning, maar niet overal. Wil je weten waar je allemaal mag vissen en welke vergunning je nodig hebt? Kijk dan op de VISplanner van Sportvisserij Nederland.

www.visplanner.nl

Man haalt vis uit het water in een schepnet terwijl de ander op de houten kade staat toe te kijken

Visvergunningen

Wil je komen vissen in Hart van Limburg? Dan heb je de juiste visvergunning nodig. Er zijn namelijk diverse visvergunningen verkrijgbaar voor de verschillende gebieden waar je kunt vissen. De vergunningen zijn onder andere te koop bij de verschillende VVV-vestigingen. De weekvergunning is ook online via de webshop van Hart van Limburg verkrijgbaar.

Welke visvergunningen zijn er?

Man zit onderuitgezakt bij zijn hengels aan de waterkant bij de ondergaande zon

Visvijvers in Hart van Limburg

Naast vissen in het natuurwater van Limburg vind je op verschillende plekken in de regio forelvijvers waar tegen betaling vissen worden uitgezet die je gedurende de dag of een dagdeel kunt vangen. De vis die je vangt mag je mee naar huis nemen of je legt ze ter plaatse op de barbecue waar je er met familie en vrienden heerlijk van kunt smullen. Als je van vissen houdt, is dit een perfect dagje uit!

Forelrivier Reuver

In het mooie plaatsje Reuver in de gemeente Beesel ligt Forelrivier Reuver. Deze visvijver is uniek omdat je hier zowel outdoor als indoor kunt vissen op forel. Aan de buitenvijver met de natuurlijke oevers gooi je je hengel uit en lijkt het net alsof je midden in de natuur aan het vissen bent. De overdekte visvijver met stromend water garandeert visplezier bij ieder weertype. Zelfs als het regent is Forelrivier Reuver de plek waar het hele gezin zich kan vermaken.

Forelrivier Reuver

Het indoorgedeelte van Forelrivier Reuver

Forellenvijver Heioord

Forellenvijver Heioord in Neeritter is meer dan een visvijver. Hier kun je heerlijk ontspannen, terwijl je geniet van een unieke viservaring. Naast vissen op forel, kun je bij Heioord ook terecht voor een hapje en een drankje op het terras met uitzicht over de vijvers. Ook voor diverse andere activiteiten, zoals wandelen, fietsen en steppen, ben je bij Heioord aan het juiste adres.

Forellenvijver Heioord

Mensen vissen in de vijver van Forellenvijver Heioord voor het pand waar de kantine en het terras is gevestigd