Visvergunningen 
in Limburg

Dobber ligt rustig in het water zodat jij zorgeloos kunt vissen met één van de Limburgse visvergunningen

Diverse visvergunningen

Wil je gaan vissen in de Maas of de Maasplassen? Wij helpen jou met de juiste visvergunning. Er zijn namelijk verschillende visvergunningen verkrijgbaar. 

Limburgvergunning (geldig voor 1 week)

Met de Limburgvergunning kun je een week in de Limburgse wateren vissen (o.a. Maasplassen, Maas en Lateraal kanaal). De kosten van de Limburgvergunning bedragen € 17,50 p.p. per week. Deze vergunning is verkrijgbaar bij de diverse VVV-winkels in de regio of via de webshop. Nachtvissen en/of vissen met drie hengels is slechts toegestaan wanneer je in het bezit bent van een geldige VISpas, inclusief nachtvis- en /of derdehengel-toestemming. Deze zijn te bestellen via www.vispas.nl.

Vergunning Stevensweert

Visvergunning van hengelsportvereniging De Snoek uit Stevensweert, kost € 10,00 voor een week en is te koop in de VVV vestiging Stevensweert. Je mag ermee vissen op:
- Grindgat Meersekamp;
- Tracée Oude Maas kanaaltje (bootvissen toegestaan);
- Grindgat Teggerse Plas;
- Plas Bilt (slechts bootvissen is toegestaan).

Visvergunningen rivier de Roer

Met een dagvergunning kun je vissen op grote delen van beide oevers van de Roer, vanaf de Nederlandse grens in Vlodrop tot aan de brug bij de Maastrichterweg-Andersonweg in Roermond. Jaarvergunningen voor de Roer zijn beschikbaar voor de leden van de vier deelnemende visverenigingen (Ool-Herten, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt en Sint Oldilienberg) en kosten € 5,00. Voor niet-leden zijn dagvergunningen te koop bij Schurenhof in Vlodrop. De kosten bedragen € 7,00 per dag en € 15,00 per week. Vanaf 2019 mag er niet meer met lood gevist worden. Bij Schurenhof of bij een van de hengelsportwinkels in de omgeving is een alternatief verkrijgbaar.

Visvergunning Thorn

In de vestiging Thorn kun je een weekvergunning kopen van hengelsportvereniging ’t Alfje. Deze kost € 2,00. Je mag ermee vissen op:
- de Panheelderbeek, vanaf Tramweg tot de A2 Heel/Wessem;
- de Thornerbeek;
- de Itterbeek vanaf de Belgische grens tot de Thornerbeek;
- Vijver Zegershof.

Vergunning rivier de Swalm

De vergunning voor het vissen in de Swalm is verkrijgbaar bij  het VVV-servicepunt in Swalmen. Een jaarvergunning voor senioren kost €47,00 per jaar. Voor kinderen onder de 14 jaar bestaat er een jeugdvergunning. Deze kost €15,00 per jaar. De vergunningen worden direct uitgeschreven, je kunt dus gelijk gaan vissen. Week- en of dagvergunningen worden voor de Swalm niet uitgegeven. 
Dagvergunning Visvijvers de Wolfsboom Swalmen zijn verkrijgbaar bij VVV-servicepunt Swalmen/Van Heijster Kantoor en kosten € 6,00. 

VISpas 

Met de VISpas mag je in meer dan 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen, volgens de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren.

De gratis VISplanner (www.visplanner.nl of app) is ook rechtsgeldig.

Het lidmaatschap van de VISpas is voor één jaar en loopt van 1 januari t/m 31 december. De VISpas is te koop bij de VVV Roermond of via www.vispas.nl, zowel voor volwassenen als voor kinderen tot 14 jaar. 

De boete voor het vissen zonder (juiste) schriftelijke toestemming met een of twee hengels bedraagt in 2023 maar liefst € 150,00. Bij gebruik van meer dan 2 hengels is dit zelfs € 330,00