Street Art Limburg

Street Art Limburg

Limburg is een provincie die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische steden. Maar naast deze mooie bezienswaardigheden, biedt Limburg ook een unieke en kleurrijke street art scene. Verspreid over de hele provincie vind je street art van lokale en internationale artiesten die vaak een boodschap of verhaal vertellen. In Weert en Roermond zijn er verschillende street art werken te bewonderen. Het geeft de steden een extra dimensie en zorgt voor een verrassende en creatieve sfeer. Hieronder lees je welke street art Limburg nóg een beetje mooier maakt.

Street art & murals Weert

Om de historische verhalen van Weert zichtbaar te maken, kregen enkele kunstenaars de opdracht om deze te visualiseren. Zo zijn er verschillende murals met Van Horne als onderwerpen heeft ook de Tweede Wereldoorlog een eigen gezicht gekregen. Naast historische werken, is Weert ook bekend om het Zuilen Kabinet. Kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om hier kunst te komen maken.

MEER INFORMATIE

Het Zuilen Kabinet in Weert

Street art & murals Roermond

Roermond is de stad waar de bekende ontwerper en architect Pierre Cuypers leefde en werkte. Naast geweldige architectuur, heeft Roermond ook prachtige muurschilderingen om te ontdekken. Je vindt ze niet alleen in de historsiche binnenstad, maar ook in de buitenwijken van Roermond. 

MEER INFORMATIE

Street art in Roermond

Muurschilderingen Stevensweert

In het vestingsstadje Stevensweert kom je een drietal muurschilderingen tegen. Deze zijn in de afgelopen jaren gemaakt door een groep kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de geschiedenis en natuur van Stevensweert. Deze kunstwerken hebben het dorpje een uniek karakter gegeven en dragen bij aan de bijzondere sfeer die er heerst.

MEER INFORMATIE

Mural in Stevensweert