Watersport in Limburg

gezin vaart met een speedboot over het Leukermeer in de gemeente Venray

Watersportparadijs

In Limburg kun je op diverse plekken genieten van het water. De Maasplassen zijn het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Zeker in de zomer is het hier heerlijk. Geniet op én aan het water. Lees snel verder en ontdek welke watersporten je hier allemaal kunt beoefenen.

Boot- en sloepverhuur 

Lekker varen op het water? In Limburg kun je op diverse plekken terecht voor het huren van een boot of sloep. Ook zeilen is een echte 'must do'. Klik op de button 'boot huren' en ontdek welke verschillende boten je kunt huren en op welke dagen deze boten beschikbaar zijn. Heb je een geschikte boot gevonden? Reserveer deze dan direct in de verhuurmodule!

Boot huren

Varen in een sloep op de Maasplassen

Suppen of kanoën 

Ontdek Limburg op een SUP-board of in een Kano. Suppen is helemaal hot en trendy. Of je nu kiest voor SUP Yoga, SUP biken of 'traditioneel' suppen. In Limburg kun je het allemaal in Limburg beleven. Suppen is gegarandeerd lol en plezier. Naast dat je de omgeving verkent, ben je ook nog eens lekker sportief bezig!

Suppen

Een nieuwe vorm van watersport is het SUP biken op de Maasplassen bij Thorn

Extreme watersporten

Hou jij van een uitdaging of ben je toe aan een adrenalinekick? Dan is een extreme watersport iets voor jou. Wat dacht je van wakeboarden op de Maasplassen? Of een duik in het diepe met een échte duikuitrusting. 

Extreme watersporten

Wakeboarden op een van de waterskibanen in Hart van Limburg

Stranden en Beachclubs

In Limburg vind je een aantal dagstranden voor een heerlijke dag aan het water. Geniet van de zon en ga om af te koelen lekker zwemmen in de Maasplassen. Wat wil je nog meer? Een koel drankje natuurlijk. Geen probleem. Er zijn hippe beachclubs en leuke loungetentjes te vinden. Je kunt hier aan het water genieten van een lekker hapje en een verfrissend drankje.

Stranden in Limburg

Vrouw geniet van een drankje aan het water in Roermond

Vissen in Limburg

Op zoek naar een rustige plek om te vissen? Er zijn veel goede én rustige plaatsen om te vissen in de wateren van Limburg. Kies een van de stromen, beekjes, rivieren en plassen om  je hengel uit te gooien. Denk aan je VISpas of een weekvergunning als je gaat vissen in Limburg want dat is verplicht!

Sportvissen in Limburg

Man staat in het water te vissen