Winkelen in Weert

Winkelen in Weert

De binnenstad van Weert vormt een aantrekkelijk en gastvrij winkelgebied met een breed aanbod aan winkels. Je vindt er naast de grote, gangbare merken ook diverse speciaalzaken die uniek zijn voor de regio. Zeker in het historische centrum zijn vele modewinkels, foodspeciaalzaken en vrijetijdswinkels te vinden. Naast de winkels in de winkelstraten en rondom de diverse pleinen heeft Weert ook een overdekt winkelcentrum: De Muntpassage.

De Muntpassage in Weert

Wil je graag een dagje gaan winkelen in Weert maar regent het of wil je gewoon graag overdekt winkelen? Kom dan naar het overdekte winkelcentrum De Muntpassage! De Muntpassage is een modern winkelcentrum van bijzondere architectuur, met ruim 45 winkels. De Muntpassage ligt midden in het historisch hart van Weert. Op de volgende dagen en tijden kun je terecht in De Muntpassage voor een dagje shoppen:

Maandag: 13:00 – 18:00 uur     
Dinsdag: 09:30 – 18:00 uur      
Woensdag: 09:30 – 18:00 uur   
Donderdag: 09:30 – 21:00 uur (koopavond)
Vrijdag: 09:30 – 18:00 uur       
Zaterdag: 09:30 – 17:00 uur     
Daarnaast is De Muntpassage iedere laatste zondag van de maand geopend van 13:00 uur tot 16:00 uur. 

Horeca

Ook de horeca is goed vertegenwoordigd. Weert telt vele restaurants, cafés, brasserieën en ijssalons. Voor een stuk Limburgse vlaai zit je hier zéker goed. Weert wordt ook wel de vlaaienstad genoemd en heeft hiermee alles in huis voor een aangenaam verblijf.

Koopavond en koopzondag 

Elke donderdag is het tot 21.00 uur koopavond in Weert. Ook openen de winkels elke laatste zondag van de maand de deuren van 13.00 tot 17.00 uur .

Weekmarkt

Iedere zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur is er een grote weekmarkt, met een veelheid en variatie aan producten, zowel food als non food. De marktkraampjes staan op een aantal straten en pleinen: de Markt, Nieuwe Markt, van Berlostraat, Meikoel en Langstraat. 

Parkeren

Het centrum is goed bereikbaar en op verschillende locaties rondom het centrum zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Op koopavonden en koopzondagen is het parkeren gratis m.u.v. parkeergarages. Kijk hier voor een overzicht met parkeerplaatsen