Winkelen in Roermond

Winkelen in de binnenstad van Roermond

De historische binnenstad van Roermond is een absolute aanrader om te shoppen. De winkels en vele restaurants en cafés bevinden zich rondom een aantal mooie pleinen en langs het water aan de Roerkade. Je vind hier zowel de grote winkelketens als de traditionele speciaalzaken. 

Overzicht winkels in Roermond

Gezin aan het winkelen in Roermond

Shoppen in het Designer Outlet Roermond

Ga je winkelen in Roermond? Breng dan ook zeker een bezoek aan het Designer Outlet Roermond. Dit is het grootste Outlet Center van de Benelux en Duitsland. Kies uit een van de ruim 200 internationale designermerken met flinke kortingen. Wandel binnen bij een van de ruim 185 winkels en slenter door de stijlvolle straten.

Ga je winkelen in het Roermond Designer Outlet, dan kun je goedkoop en makkelijk parkeren nabij het Designer Outlet Center. Op slechts 3 minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad.

Vriendinnen winkelen in het Designer Outlet Roermond

Overdekt winkelen in Roermond

Op zoek naar een overdekt winkelcentrum in Roermond? De stad is ideaal voor iedereen die van winkelen houdt. Je hebt het overdekte winkelcentrum Roercenter waar genoeg leuke winkels zijn. Daarnaast heb je in Roermond het Retailpark (Van lifestyle tot wonen en van elektronica tot aan de dagelijkse boodschappen) en de Huis en Tuin Boulevard (hier kan je inspiratie opdoen, een hapje eten, klusspullen kopen of boodschappen doen). Verder heb je ook het Designer Outlet, een waar genot om als shopliefhebber een dagje door te brengen. 

Overdekt winkelen in het Roercenter

Weekmarkten in de gemeente Roermond

De weekmarkten van Roermond vinden plaats op de Markt, het Kloosterwandplein, Stationsplein, Munsterplein, Markt in Swalmen en bij de Donderberg. De toegang tot deze markten is gratis. De gezellige weekmarkten van vinden plaats op woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor een uitgebreid overzicht van de weekmarkten kijk hier!

Met de fiets naar de weekmarkt in Roermond

Horeca

In Roermond zit je goed als je van lekker eten houdt! In de stad zitten tal van restaurants, eetcafés en brasserieën waar je kunt genieten van de lekkerste streekproducten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker stuk Limburgse vlaai in een van de vele horecagelegenheden?  Ga lekker op een terrasje zitten op een van de gezellige pleinen of aan het water en geniet van een hapje en een goed glas wijn uit de regio.

Samen een drankje drinken op het terras

Elke zondag open

Het Designer Outlet Roermond, het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard zijn 363 dagen per jaar geopend. Alleen 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Bijna alle winkels in de binnenstad van Roermond zijn elke zondag geopend.

Winkels in het Designer Outlet Roermond

Parkeren in Roermond

Als je gaat shoppen in Roermond is het ook handig om te weten waar je de auto kunt parkeren. Er zijn diverse overdekte parkeergarages en in het centrum van Roermond kun je ook langs de straat parkeren. Bekijk hier waar je overal kunt parkeren in Roermond.

Parkeergarage