5 tips voor een dagje uit in de gemeente Roerdalen

Bosgebied in de gemeente Roerdalen

Of je nu een lokale bewoner bent of van plan bent om de schilderachtige gemeente Roerdalen te bezoeken, er is ontzettend veel te zien en ontdekken in de gemeente. We hebben 5 leuke tips voor een dagje uit voor je op een rijtje gezet. Dus maak je klaar om te genieten van een dag vol ontdekkingen in de gemeente Roerdalen!

Kanoën op de Roer

Hou jij van avontuur én natuur? Dan is kanoën op de Roer iets voor jou. Landwinkel Schurenhof is je vertrekpunt. Vanuit hier maak je een onvergetelijke tocht door het unieke Roerdal. Kies uit één van de twee routes. En ga vervolgens mét of zonder begeleiding op pad. 

Boek je kanotocht

Twee mensen zitten in een kano en varen over de Roer in de gemeente Roerdalen

Koop ambachtelijke producten bij de Gitstappermolen

Op de grens van Nederland en Duitsland vind je in Vlodrop de bijzondere Gitstappermolen. Het is een in 1377 gebouwde watermolen. In de molenshop kun je terecht voor allerlei ambachtelijke producten. Koop een broodmix of cakemix die in de Gitstappermolen verwerkt zijn en geniet thuis van échte Limburgse producten. Op het terrein vind je ook een restaurant, een gave buitenspeeltuin en een pannenkoekenhuis. Er is genoeg te doen!

Op de voorgrond groene planten en op de achtergrond ligt de Gitstappermolen

Fiets het geluk tegemoet

Word jij sowieso al gelukkig van fietsen? Dan heeft de fietsroute: Geluksplekken in Roerdalen nog wat extra’s voor jou in petto. Je fietst tijdens deze route namelijk langs de 26 bijzondere geluksplekken in de gemeente Roerdalen. Je komt o.a. langs Kasteel Montfort en Kasteel Aerwinkel. Ook fiets je door schilderachtige dorpjes waar altijd wel een terrasje te vinden is. Geniet van een vers stuk Limburgse vlaai of een uitgebreide lunch.

Download de route

Een fiets staat geparkeerd tegen een informatiebord

Bewonder de torens van de basiliek

Groot geluk zit meestal in kleine dingen. In Roerdalen vind je ontzettend veel geluksplekken. Eén van deze geluksplekken zijn de torens van de basiliek in Sint Odilënberg. Ga op het bankje bij het kerkplein aan de rivier de Roer zitten en geniet van een fantastisch uitzicht. Je kijkt uit over het water en de torens van de Romaanse Basiliek van de Heiligen Wiro, Plechelmus en Otgerus.

Basiliek in Sint Odiliënberg

Word wakker tussen de fluitende vogels

Kies jij voor een cosy tent, een comfortabele chalet of de iconische pipowagen? Ver weg van de dagelijkse routine word je bij Huttopia de Meinweg wakker in de prachtige natuur van Nationaal Park De Meinweg. Maak gebruik van de twee zwembaden, ontdek de omgeving en geniet ’s avonds van de rust om je heen.

Er is natuurlijk nog veel meer te doen én te zien in de gemeente Roerdalen. Ontdek het hier

Twee mensen zitten voor een chalet in het bos