Roerdalen in Limburg

Ontdek het geluk in Roerdalen

Er is zoveel te zien en doen in Roerdalen. Laat je verrassen door de mooiste plekjes boordevol geluk en verleg je grenzen in het Nationaal Park De Meinweg. Ontdek deze verborgen parels en kom uit bij prachtige uitzichten. Beleef je dit liever op de fiets, paard of op het water met een kano? Het kan allemaal! Je zult verrast door de rijke historie die deze omgeving heeft met ruïnes, molens en kastelen.

Dagje uit in Roerdalen

Vermaak je tijdens een uitstapje naar Roerdalen. Er is vanalles te doen en beleven in deze mooie gemeente. Ontdek verborgen parels, ofwel de geluksplekken van Roerdalen en laat je verrassen door al het moois dat er te zien is. Houd ook de evenementenkalender in de gaten voor alle evenementen in de buurt.

Geluksplek MERU bos

Natuur in Roerdalen

Roerdalen wordt omringt met natuur. Het grootste gebied is het grensoverschrijdend Nationaal Park De Meinweg. Dit park wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en heeft een uniek terrassenlandschap. Er zijn allerlei soorten routes uitgezet door de Meinweg. Daarnaast worden er ook excursies en activiteiten georganiseerd. De IVN gidsen laten je bijvoorbeeld graag de biodiversiteit ontdekken.

Moeder met kindje en hond genieten van hun pauze aan een meer in de Meinweg

Eten en drinken

Uit eten in de Roerdalen betekent bourgondisch genieten. De gemeente barst van het lekkere eten in goede restaurants en brasserieën. Er wordt hier graag gebruik gemaakt van lokale producten. Dit betekent dat jouw maaltijd altijd lekker vers is. Ook voor een verfrissend ijsje of drankje ben je in de gemeente Roerdalen op de juiste plek.

Landwinkel Schurenhof

Overnachten

Roerdalen heeft een groot aanbod aan accommodaties. Zoek je luxe? Kies dan voor een hotel. Als je graag buiten bent, kan je ook voor een leuke camping kiezen. Je kan het zo minimalistisch of groots aanpakken als je zelf wilt. Gemeente Roerdalen heeft voor elke vakantieganger een fijne plek om te overnachten.

Romantik hotel kasteel Daelenbroeck

Servicepunten Roerdalen

Bezoek een servicepunt in de gemeente voor alle informatie die je nodig hebt over het gebied. De medewerkers vertellen je graag meer over de regio. Op de webshop kan je ook cadeaukaarten en souvenirs kopen.

Bekijk hier het overzicht met servicepunten in de gemeente Roerdalen.

wandmeubel servicepunt in kasteel montfort