Roerdalen in Limburg

De Basiliek van St. Odiliënberg in de gemeente Roerdalen in Limburg

Ontdek het geluk in Roerdalen

In de gemeente Roerdalen draait het allemaal om geluk. Gelukkig zijn, dat willen we toch allemaal? In Roerdalen vind je Geluksplekken. Plekken waar bewoners en bezoekers van de gemeente gelukkig van worden. Of dat nu in de prachtige natuur is of in de dorpskernen Herkenbosch, Melick, Posterholt, Vlodrop, Montfort en Sint Odiliënberg. Op deze plekken word je bewust van je eigen geluk. Laat je verrassen door deze mooie plekjes boordevol geluk en ontdek het unieke landschap van Nationaal Park De Meinweg. Ontdek deze verborgen parels en kom uit bij prachtige uitzichten. Beleef je dit liever op de fiets, paard, op het water met een kano of met de Geluksexpres? Het kan in de gemeente Roerdalen! Je zult verrast zijn door de rijke historie die deze gemeente heeft met o.a. ruïnes, molens, kastelen en prachtige natuur.

Dagje uit in Roerdalen

Vermaak je tijdens een uitstapje naar Roerdalen. Er is van alles te zien, doen en beleven in deze mooie gemeente. Ontdek de geluksplekken van Roerdalen en laat je verrassen door al het moois dat er te zien is. Houd ook de evenementenkalender in de gaten voor alle evenementen die in de gemeente Roerdalen plaatsvinden.

De Geluksplekken

Kasteel Aerwinkel met bloesem op de voorgrond

Natuur in Roerdalen

Roerdalen staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Het grootste gebied is het grensoverschrijdend Nationaal Park De Meinweg. Dit park wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en heeft een uniek terrassenlandschap. Er zijn allerlei soorten routes uitgezet door de Meinweg. Daarnaast worden er ook excursies en activiteiten georganiseerd. De IVN gidsen laten je bijvoorbeeld graag de biodiversiteit ontdekken.

Nationaal Park De Meinweg

Moeder met kindje en hond genieten van hun pauze aan een meer in de Meinweg

Fietsen in Roerdalen

Door de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden is de gemeente Roerdalen een meer dan uitstekende plek om te fietsen. Het grote netwerk aan wandel- en fietsknooppunten brengt je langs kastelen, door bosgebieden en langs de Geluksplekken die door de hele gemeente te vinden zijn. Je kunt in de routeplanner een geheel eigen fietsroute samenstellen of je kiest voor één van de mooiste fietsroutes die wij op een rijtje hebben gezet.

Fietsroutes in de gemeente

Fietsen langs Kasteel Aerwinkel

Wandelen in Roerdalen

Net als fietsen kun je in de gemeente Roerdalen ook uitstekend wandelen. Door een uitgebreid wandelknooppuntennetwerk maak je zelf de mooiste routes langs de verschillende bezienswaardigheden die jij wilt zien. Naast het samenstellen van een eigen wandeling, zijn er ook tal van uitgezette wandelroutes waarmee je door het afwisselende landschap van Roerdalen en de Meinweg loopt. Verder zijn er verschillende ruiterroutes, auto- en motorroutes en mountainbikeroutes in de gemeente Roerdalen te vinden. 

Bekijk hier de wandelroutes

Gezin wandelt met de hond in Nationaal Park de Meinweg

Eten en drinken

Uit eten in de Roerdalen betekent bourgondisch genieten. De gemeente barst van het lekkere eten in goede restaurants en brasserieën. Er wordt hier graag gebruik gemaakt van lokale producten. Dit betekent dat jouw maaltijd altijd lekker vers is. Ook voor een verfrissend ijsje of drankje ben je in de gemeente Roerdalen op de juiste plek.

Restaurants, brasserieën en bars

Proosten met wijn voorafgaand aan het diner

Overnachten

De gemeente Roerdalen heeft een groot aanbod aan accommodaties waar je heerlijk kunt overnachten. Zoek je luxe? Kies dan voor een hotel. Ben je graag buiten dan kun je ook voor een leuke camping kiezen. Je kan het zo minimalistisch of luxueus aanpakken als je zelf wilt. Roerdalen heeft voor elke vakantieganger een fijne plek om te overnachten.

Overnachtingsplekken

Romantik hotel kasteel Daelenbroeck

Rij mee met de Geluksexpres

Een hele bijzondere en unieke manier om de gemeente Roerdalen te bezichtigen is door een ritje te maken met de Geluksexpres. De Geluksexpres is een elektrisch aangedreven trein die verschillende routes rijdt.  Een tocht met de Geluksexpres is een duurzame manier om het Roerdal en de Nationaalparkregio Meinweg te ontdekken. 

Rondritten met de Geluksexpres

De Geluksexpres in Roerdalen