Archeologische fietsroute Venray - Oostlus

Archeologische belevingsroute Venray - oostlus
mgr goumansplein
5801 CZ
Venray
Archeo fietsroute Venray - Oostlus
Archeo fietsroute Venray - Oostlus
Archeo fietsroute Venray - Oostlus
Archeo fietsroute Venray - Oostlus
Archeo fietsroute Venray - Oostlus

Fietsroute

Lengte: 36 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Venray en de omgeving van de Limburgse Peel. Onderweg passeer je op 4 plaatsen een Archeo Route Limburg locatie, waar je met de Archeo Route Limburg app de geschiedenis achter de vondsten op die plek beleeft.

Tijdens de Archeo fietsroute Venray - Oostlus passeer je naast de archeologische vindplaatsen ook ander erfgoed, mooie natuur, de Maas op diverse plaatsen en leuke dorpen in de gemeente Venray. Onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt het fietsknooppuntensysteem, namelijk de nummers 17-26-27-15-65-46-61-39-8-7-13-12-18-59-14-58-11-52-38-51-16-64-23. Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. 

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Fietsroute Venray - Oostlus volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Venray - Oostlus route als route begeleider.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.
Tip: Je kun het bestand ook naar je smartphone downloaden. 

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

Op de vier Archeo Route Limburg locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van de gemeente Venray. Volg je deze route, dan passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden, zoals de Houthuizerbergen, landgoed Geijsteren en kasteelruïne Blitterswijck. Op diverse plekken fiets je ook langs de Maas en ontdek je Maaspark Ooyen-Wanssum.  

De fietsroute Venray - Oostlus is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,12km
Restaurant
 
0,18km
Restaurant
 
 
0,32km
Restaurant
 
0,35km
Restaurant
 
0,38km
Restaurant
 
0,66km
Restaurant
 
 
5,26km
Restaurant
 
8,28km
Restaurant
 
8,61km
Restaurant
 
9,88km
Restaurant