MTB Route: Weert deel van zuidlus - 35 km

MTB Route Weert deel van zuidlus - 34 km
Startlocatie: Voorhoeveweg 2
6006 SV
Weert

Mountainbikeroute

Lengte: 35 km. Dit is een groot deel van de totale zuidlusroute van 42 km van de MTB route in Weert. Je komt o.a. door de Tungelerwallen, Crossmoor en in Belgie. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen.

Deze route doorkruist een gebied rond Weert waar je kilometers lang geen mens tegenkomt en voert onder andere door het natuurgebied De Tungelerwallen en door het Crossmoor en door België.

De route rond Weert is een route met weinig hoogteverschil maar toch erg leuk en afwisselend. De route volgt veelal bestaande, onverharde paden door bossen en weilanden. De ondergrond bestaat uit zand of kleiachtige bosgrond. Altijd zwaar zijn de zandstukken. Onder droge omstandigheden is het zand rul, onder natte omstandigheden zuigt het.

Deze zuidelijke lus gaat voornamelijk over brede paden. Het ruigste pad van de route ligt vlak over de grens in België. Zo'n anderhalve kilometer wordt er hier over een hobbelig pad gefietst om vervolgens over het asfalt richting Nederland te fietsen. De natuurlijke omgeving is hier weer totaal anders. De variatie van de omgeving maakt het traject al met al zeer afwisselend.
 

Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,43km
Terras
 
 
3,95km
Terras
 
4,12km
Terras
 
4,64km
IJssalon
 
4,82km
Speeltuin
 
6,40km
Terras
 
8,70km
IJssalon
 
8,71km
Terras