Polderveld

Maasplas de Polderveld

Recreatieplas

Bij recreatieplas Polderveld kan er gedoken worden. Dit is een redelijk onbekende duikplaats. Het mooie aan deze plas is dat die in verbinding staat met de Maas. Wel is het belangrijk om bij de oppervlakte op te letten, je duikt hier namelijk in een vaargebied.

Hoe kom je bij de duikstek?

Deze duikstek bij recreatieplas Polderveld is te bereiken als je via een betonnen trap de dijk overgaat, bij het stalen hekwerk kan je het water in. Doordat je een dijk over moet is deze plas minder geschikt voor mindervaliden. Het zicht is vaak heel erg goed, de beste duikperiode is in de maanden april en mei. Er is ook een oefenplatform aanwezig, deze is via de autobanden te bereiken.

Wat is er nog meer te vinden bij Polderveld?

Het kleine grasveld wat bij de plas ligt dient als parkeerplaats. Verder liggen er een aantal objecten in het water zoals een grasmaaier en een badkuip met buitenboordmotor. De zwartbekgrondel komt massaal voor in deze plas en verder zie je in het voorjaar snoekbaarzen met hun nesten. Door de plas verspreid liggen een paar aanlegsteigers aan de zijkanten.

Eigenschappen
Gratis parkeren
Duiken mogelijk

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
2,35km
IJssalon
 
8,54km
IJssalon