Recreatieplas

Recreatieplas Molenplas

De Molenplas is een van de laatste maasplassen die is ontstaan door grindwinning. Het bijzondere aan deze plas is dat er nagedacht is over de inrichting van het gebied. De natuur heeft zich hier snel ontwikkeld. Er komen bevers en vogels als de Visdief en de Kleine Plevier voor.

Het gebied rondom de Molenplas wordt een struingebied genoemd. Dit houdt in dat er overal gewandeld mag worden, ook buiten de paden. Honden zijn toegestaan, mits ze aangelijnd zijn. Er is een grindpad aangelegd voor de mensen die niet graag door het struingebied wandelen. Een mooie wandelroute die rondom de Molenplas gaat is de Molenplas route - Premium wandeling (5,3 km).

Wanneer je door het gebied loopt kom je bomencirkels tegen. Het eerste bomenmonument is al te zien vanuit de Hompesche molen. Bij de grindwinning zijn eiken bomen die 1.500 jaar geleden onder de maas bedolven zijn naar boven gekomen. Ter herinnering aan die tijd zijn deze zwarte bomen als monument en herkenningspunt blijven staan.

Verder staat er nog een uitkijkplatform tegenover een grindeilandje dat door actieve aanvraag van vrijwilligers is gerealiseerd. Het is een platform met infopaneel waar je uit kunt kijken op vele soorten watervogels die het gebied gebruiken als nest- en rustplaats.

Eigenschappen
Huisdieren toegestaan

Contact en locatie

Stevensweert

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Eetcafé, Restaurant
1,64km
 
Brasserie / Lunchroom
1,70km
 
Watersport, Suppen
1,76km
 
Restaurant
2,16km
 
Hotel, Restaurant
4,02km
 
Restaurant
4,06km
 
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom, Fastfood
4,54km
 
Brasserie / Lunchroom
4,82km
 
Restaurant, Buitenterras
4,85km
 
Café of Bar, Brasserie / Lunchroom
4,87km
 
Restaurant
4,89km
 
Restaurant
4,96km
 
Pannenkoekenrestaurant
4,99km
 
Brasserie / Lunchroom
5,03km
 
Restaurant
5,08km
 
Restaurant
5,41km
 
Restaurant
5,68km
 
Restaurant
7,31km
 
Brasserie / Lunchroom
9,55km