VVV-inspiratiepunt Weert - Museum W

VVV-inspiratiepunt Weert - Museum W
Meikoel
2
6001 EE
Weert
Museum W met de signing van zowel Museum W als de VVV
Museum W en het VVV-inspiratiepunt Weert
Museum W met de gouden ingang (foto: Frederique Raats)
icon/category/fallback

VVV-inspiratiepunt

In het centrum van Weert vind je het VVV-inspiratiepunt Weert gevestigd in Museum W. Hier word je op een interactieve manier geïnspireerd om activiteiten en bezienswaardigheden in en om Weert te bezoeken.

Assortiment VVV 

Bij het VVV-inspiratiepunt Weert - Museum W kun je met name terecht voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in de binnenstad. Ook zijn hier wandel- en fietskaarten verkrijgbaar en de VVV Cadeaukaart.

Groepsbezoeken in Weert

Groepswandelingen met een enthousiaste en vakkundige gids zijn het hele jaar door mogelijk in Weert. Aanvragen gaat via de stadsgidsen, bereikbaar via email: info@stadsgidsenweert.nl. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van de Stadgidsen Weert

Bezoek aan Museum W

Museum W is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. Het rijksmonument, een voormalig stadhuis, is helemaal gerestaureerd. Binnen ontdek je een gevarieerde verzameling cultuurhistorische objecten en kunst. In Museum W leg je een route af langs levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. Zoals het lichaam dat je hebt, het gezin waarin je wordt geboren en de streek waarin je opgroeit. Maar ook het werk dat je doet, de ontspanning die je zoekt en de feesten die je viert. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal. 

Nieuwsgierig geworden? We verwelkomen je graag in Museum W.

Kijk voor de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden op www.museumw.nl. 

(Foto 3: Frederique Raats)

Openingstijden

Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00

Extra geopend op: Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag.
Gesloten op: maandag, Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Koningsdag, Eerste Kerstdag, tijdens carnaval en de Weerter Kermis (check www.museumw.nl voor de exacte data en tijden).

Ook op deze locatie