Weert in Limburg

Een mural van de van Horne dynastie op een gebouw in de binnenstad van Weert

Weert: waar vlaai en avontuur samenkomen

Weert, gelegen in Midden-Limburg, is een gemeente met ruim 50.000 inwoners. De stad Weert vormt het centrum, omringd door de dorpen Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. De gemeente kenmerkt zich door haar groene karakter, met prachtige natuurgebieden en parken.

Op zoek naar een onvergetelijk weekendje weg of dagje uit? Kom dan naar Weert, waar je kunt genieten van gezellige terrassen, unieke bezienswaardigheden en natuurlijk de beroemde Weerter vlaai. Weert is onlosmakelijk verbonden met de vlaai. Antje van de Statie, een lokale heldin, zorgde ervoor begin 1900 voor dat deze lekkernij wereldberoemd werd. Haar standbeeld bij het station is een eerbetoon aan haar onvermoeibare inspanningen. Proef zelf de authentieke smaak van Weerter vlaai in een van de vele restaurants en cafés in de stad.

Weert bruist! Of je nu wilt winkelen in bekende winkelketens of unieke boetiekjes, je interesseert in kunst en cultuur of liever op avontuur gaat, Weert heeft voor ieder wat wils.

Een groene regio

Weert is niet zomaar een gemeente, maar met recht een groene parel in Limburg. Dit unieke karakter dankt Weert aan haar uitgestrekte natuurgebieden, met bossen, heide, vennen en beekdalen. Één van de unieke parels van de gemeente Weert is GrensPark KempenBroek. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden en genieten van de ongerepte natuur.
(afbeelding: Rudi Van Beek)

Natuurgebieden in de gemeente

Paarden grazen in de groene omgeving van GrensPark KempenBroek

Street art in Weert

Muurvullende murals, kleurrijke graffiti en creatieve street art vertellen de verhalen van Weert. Van historische figuren tot hedendaagse helden, elke afbeelding heeft zo zijn eigen betekenis. Duik in de rijke historie van Weert met murals over Van Horne en de Tweede Wereldoorlog. Naast de street art in het centrum is er ook het Zuilen Kabinet, een verbluffende collectie van kleurrijke murals op de 27 betonnen pilaren van de Boshoverbrug. 

Lees meer over de unieke Street Art

Mural van een kleine jongen gemaakt door de vader

Culinair genieten

Weert is niet alleen een gemeente met een rijke historie en prachtige natuur, maar ook een waar paradijs voor fijnproevers. Van sterrenrestaurants tot gezellige eetcafés en van de klassieke Franse keuken tot trendy internationale gerechten er is voor iedere smaak genoeg te beleven. De meeste restaurants werken met verse, lokale producten, waardoor je geniet van de authentieke smaken van Limburg!

Heerlijk uiteten 

Chefkok draait aan de pepermolen om de groenten te kruiden

Overnachten in Weert

Met een gevarieerd aanbod aan overnachtingsmogelijkheden vind je altijd een goede plek om jouw verblijf aan de gemeente Weert compleet te maken. Of je nu op zoek bent naar een romantisch weekendje weg, een avontuurlijke fietsvakantie of een gezellige vakantie samen met de familie op een vakantiepark, Weert heeft het allemaal! Ervaar de Limburgse gastvrijheid in een knusse B&B of kies voor luxe en comfort in een van de hotels in Weert.

Overnachtingsmogelijkheden

Vrouw rekt zich uit na net wakker te zijn geworden

Fietsen en wandelen

De gemeente Weert in Limburg is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Er zijn in Weert diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, variërend van korte rondjes tot lange dagtochten. De routes zijn goed bewegwijzerd en er zijn diverse informatiepunten waar je meer kunt te weten komen over de omgeving.

Fietsbord met knooppuntenbordjes in de gemeente Weert

Bezienswaardigheden

De gemeente Weert heeft een rijkdom aan bezienswaardigheden die je meenemen door de geschiedenis, cultuur en natuur van deze prachtige gemeente. Duik in de rijke historie van Weert die teruggaat tot de late bronstijd waarvan resten van een urnenveld zijn gevonden. Bekijk de statige panden op de Markt in Weert, de gotische Sint-Martinuskerk of één van de vele kapelletjes in Stramproy en omgeving. Breng ook eens een bezoek aan Museum W, een unieke mix van historie en moderne architectuur. Genoeg te zien, te beleven en te leren!

Bezienswaardigheden

De houten kerkbanken en de schitterende gewelven van de Sint-Martinuskerk in Weert

Dagje uit in Weert

Op zoek naar een heerlijk dagje uit in Limburg? Kom dan naar Weert! Deze gezellige gemeente bruist van leuke en unieke activiteiten. Van cultuur en historie tot natuur en avontuur. Er zijn genoeg activiteiten geschikt voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar een sportieve dag, een creatieve workshop of een gezellige middag vol ontspanning, in de gemeente Weert vind je het allemaal!

Gezellig een dagje er op uit!

Gezin is klaar voor hun dagje uit bij het recreatiegebied De IJzeren Man in Weert

Weerter Kermis

De kermis in Weert is één van de grootste kermissen van Nederland en de grootste in de provincie Limburg. Het jaarlijks terugkerend evenement strekt zich uit over 7 pleinen in de binnenstad van Weert.  Sinds een paar jaar wordt er één middag een prikkelarme kermis georganiseerd. Dit houdt in dat er geen harde muziek wordt gedraaid en dat er geen felle lichten zijn. Zo kan iedereen van de Weerter Kermis genieten.

De Weerter Kermis

De carrousel op de Kermis in Weert

Recreatiegebied De IJzeren Man

Natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man is niet alleen een schitterend natuurgebied, je kunt er ook nog eens allerlei leuke activiteiten doen. Of je nu komt om te genieten van de rust en al het natuurschoon, om met je paard op pad te gaan of om met 20 km per uur te knallen over de waterskibaan die in de IJzeren Man aanwezig is, het kan hier allemaal!

Natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man

Waterskiër in actie op de Waterskibaan De IJzeren Man  in Weert

VVV Weert

In Weert zijn VVV-inspiratiepunten, bij Museum W en Vakantiepark Weerterbergen. Bij deze inspiratiepunten kun je terecht voor al je vragen over de gemeente Weert en de omgeving. Hier vind je informatie over bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants en hotels en kun je fiets- en wandelkaarten kopen.

VVV-inspiratiepunt Museum W
VVV-inspiratiepunt Weerterbergen

Ingang van Museum W en VVV-inspiratiepunt Weert