Weert in Limburg

Weert Header

Ontdek Weert en de Weerter vlaaien

Zin in een weekendje weg? Of een dagje uit? Ontdek de leuke stad Weert! Van gezellige terrassen en restaurants tot groene hotspots in de stad en niet te vergeten dé Weerter vlaai natuurlijk. Want wie Weert zegt, zegt: "vlaai". Een lokale bewoner, Antje van de Statie, zorgde er persoonlijk voor dat de Limburgse vlaai wereldberoemd werd buiten de provincie. De gezellige Weertse verkocht tot 1926 op het perron kleine vlaaien aan treinreizigers. Haar verkoopkreet 'Echte Weerter vlaaien!' bezorgde de Weerter lekkernij haar roem. Tegenover het station in Weert staat een standbeeld van Antje. Een bezoek aan Weert is daarom niet compleet zonder een heerlijk stuk Weerter vlaai te hebben gegeten in één van de vele brasserieën en restaurants die Weert rijk is. 

Wat is er te doen in Weert?

In Weert vind je activiteiten voor jong en oud. Tijdens een dagje winkelen kun je in Weert terecht voor alle welbekende merken, maar ook voor een bezoek aan één van de vele unieke speciaalzaken. Download de gratis street art tour en wandel zowel in de binnenstad als daarbuiten langs inspirerende street art. Verzamel de artifacten van de Archeo-Go app!

Voor sportieve activiteiten ga je op avontuur in het zintuigenpark en het Klimbos in het IJzeren man gebied.

Zin om te wandelen? Bezoek het fascinerende natuurgebied Kempen~Broek. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de waterskibaan of lekker zwemmen in het water bij zwembad de IJzeren Man.