Weert in Limburg

De Sint Martinustoren in Weert met op de voorgrond allemaal wegwijzers naar de binnenstad

Weert: waar vlaai en avontuur samenkomen

Weert, gelegen in Midden-Limburg, is een gemeente met ruim 50.000 inwoners. De stad Weert vormt het centrum, omringd door de dorpen Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. De gemeente kenmerkt zich door haar groene karakter, met prachtige natuurgebieden en parken.

Op zoek naar een onvergetelijk weekendje weg of dagje uit? Kom dan naar Weert, waar je kunt genieten van gezellige terrassen, unieke bezienswaardigheden en natuurlijk de beroemde Weerter vlaai. Weert is onlosmakelijk verbonden met de vlaai. Antje van de Statie, een lokale heldin, zorgde ervoor dat deze lekkernij wereldberoemd werd. Haar standbeeld bij het station is een eerbetoon aan haar onvermoeibare inspanningen. Proef zelf de authentieke smaak van Weerter vlaai in een van de vele restaurants en cafés in de stad.

Weert bruist van leven! Of je nu wilt winkelen in bekende winkelketens of unieke boetiekjes, je interesseert in kunst en cultuur of liever op avontuur gaat, Weert heeft voor ieder wat wils.

Een groene regio

Weert is niet zomaar een gemeente, maar met recht een groene parel in Limburg. Dit unieke karakter dankt Weert aan haar uitgestrekte natuurgebieden, met bossen, heide, vennen en beekdalen. Één van de unieke parels van de gemeente Weert is GrensPark KempenBroek. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden en genieten van de ongerepte natuur (afbeelding: Rudi Van Beek).

Natuurgebieden in de gemeente

Paarden grazen in de groene omgeving van GrensPark KempenBroek

Street art in Weert

Muurvullende murals, kleurrijke graffiti en creatieve street art vertellen de verhalen van Weert. Van historische figuren tot hedendaagse helden, elke afbeelding heeft zo zijn eigen betekenis. Duik in de rijke historie van Weert met murals over Van Horne en de Tweede Wereldoorlog. Naast de street art in het centrum is er ook het Zuilen Kabinet, een verbluffende collectie van kleurrijke murals op de 27 betonnen pilaren van de Boshoverbrug. 

Lees meer over de unieke Street Art

Mural van een kleine jongen gemaakt door de vader

Culinair genieten

Weert is niet alleen een gemeente met een rijke historie en prachtige natuur, maar ook een waar paradijs voor fijnproevers. Van sterrenrestaurants tot gezellige eetcafés en van de klassieke Franse keuken tot trendy internationale gerechten er is voor iedere smaak genoeg te beleven. De meeste restaurants werken met verse, lokale producten, waardoor je geniet van de authentieke smaken van Limburg!

Heerlijk uiteten 

Chefkok draait aan de pepermolen om de groenten te kruiden

Overnachten in Weert

Met een gevarieerd aanbod aan overnachtingsmogelijkheden vind je altijd een goede plek om jouw verblijf aan de gemeente Weert compleet te maken. Of je nu op zoek bent naar een romantisch weekendje weg, een avontuurlijke fietsvakantie of een gezellige vakantie samen met de familie op een vakantiepark, Weert heeft het allemaal! Ervaar de Limburgse gastvrijheid in een knusse B&B of kies voor luxe en comfort in een van de vele hotels in Weert.

Overnachtingsmogelijkheden

Vrouw rekt zich uit na net wakker te zijn geworden

Fietsen en wandelen

De gemeente Weert in Limburg is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Er zijn in Weert diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, variërend van korte rondjes tot lange dagtochten. De routes zijn goed bewegwijzerd en er zijn diverse informatiepunten waar je meer kunt te weten komen over de omgeving.

Fietsbord met knooppuntenbordjes in de gemeente Weert

Bezienswaardigheden

De gemeente Weert heeft een rijkdom aan bezienswaardigheden die je meenemen door de geschiedenis, cultuur en natuur van deze prachtige gemeente en haar groene omgeving. Duik in de rijke historie van Weert die teruggaat tot de late bronstijd waarvan resten van een urnenveld zijn gevonden. Bekijk de statige panden op de Markt in Weert, de gotische Sint-Martinuskerk of één van de vele kapelletjes in Stramproy en omgeving. Genoeg te zien, te beleven en te leren!

Bezienswaardigheden

De houten kerkbanken en de schitterende gewelven van de Sint-Martinuskerk in Weert