Weert in Limburg

Weert Header

Ontdek Weert en de Weerter vlaaien

Zin in een weekendje weg? Of een dagje uit? Ontdek de leuke stad Weert! Van gezellige terrassen en restaurants tot groene hotspots in de stad en niet te vergeten dé Weerter vlaai natuurlijk. Want wie Weert zegt, zegt: "vlaai". Een lokale bewoner, Antje van de Statie, zorgde er persoonlijk voor dat de Limburgse vlaai wereldberoemd werd buiten de provincie. De gezellige Weertse verkocht tot 1926 op het perron kleine vlaaien aan treinreizigers. Haar verkoopkreet 'Echte Weerter vlaaien!' bezorgde de Weerter lekkernij haar roem. Tegenover het station in Weert staat een standbeeld van Antje. Een bezoek aan Weert is daarom niet compleet zonder een heerlijk stuk Weerter vlaai te hebben gegeten in één van de vele brasserieën en restaurants die Weert rijk is. 

Wat is er te doen in Weert?

In het bruisende Weert is er voor iedereen wat te beleven! Of je nu op zoek bent naar een dagje winkelen met alle bekende merken en unieke speciaalzaken, of juist geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, Weert heeft het allemaal. Verken de stad op een originele manier met de gratis street art tour, waarbij je zowel in het centrum als daarbuiten inspirerende street art kunt bewonderen. En voor liefhebbers van archeologie is er de Archeo-Go app, waarmee je op een interactieve manier artefacten kunt verzamelen tijdens je ontdekkingstocht door de stad. Ook voor sportievelingen biedt Weert volop mogelijkheden. Ga op avontuur in het zintuigenpark en het Klimbos in het prachtige IJzeren Man gebied. Hier kun je jezelf uitdagen en genieten van een actieve dag in de natuur.

Voor de wandelliefhebbers is het fascinerende natuurgebied Kempen~Broek een absolute aanrader. Verken de uitgestrekte natuur en geniet van de rust en schoonheid van dit gebied. En natuurlijk zijn er ook volop watersportmogelijkheden in Weert. Ga waterskiën bij de waterskibaan of verfris jezelf in het water van zwembad de IJzeren Man. Maar dat is niet alles! Breng ook een bezoek aan Museum W, waar je kunt genieten van kunst, cultuur en geschiedenis. Dit museum biedt een unieke kijk op de stad en haar rijke verleden.

Of je nu van winkelen, kunst, sport of natuur houdt, Weert heeft voor ieder wat wils. Kom langs en ontdek zelf de veelzijdigheid van deze levendige stad!