Wandelroute: Graaf van Horne Wandelpad

Graaf van Horne Wandelpad
Stationsplein 21
6001 CH
Weert
Natuur wandelpad
Natuur

Wandelroute

Het Graaf van Horne Wandelpad loopt rondom Weert door een afwisselend landschap. Deze Lange-Afstand-Wandeling (LAW) van 92 km doorkruist mooie natuurgebieden, langs akkers, weiden en dorpen. Het pad brengt je ook in België.

Vanaf het station in Weert wandel je via de Graswinkel en de veldwegen rondom de Moeselpeel naar de Krang. Via Swartbroek kom je in het natuurgebied Ellburg met de Tungelroyse Beek en de Eller Schans. Daarna ga je terug richting Tungelroy en bezoek je de Tungeler Wallen met zijn zandwallen en -verstuivingen. Via het Areven kom je dan in Stramproy.

Het Graaf van Hornepad passeert hierna de Belgische grens, door het Grootbroek en langs de Aa. Na het Vosseven en de Stramproyse heide is de natte natuur in het Wijfelterbroek en de Smeetshof een verrassing voor elke wandelaar.

De totale lengte is 92 km en is geel/blauw gemarkeerd. Je kunt de wandelroute ook in etappes lopen en is geschikt voor Nordic walking.

Wandelvereniging Olat heeft de route uitgezet. De wandeling begint bij het station in Weert, maar kan op elke plek beginnen. Ook kan de totale route in zes etappes gelopen worden. De totale route, maar ook de 6 etappes zijn als GPX te downloaden.
GPX bestand totale route. GPX-bestand etappe 1GPX-bestand etappe 2. GPX-bestand etappe 3. GPX-bestand etappe 4. GPX-bestand etappe 5GPX-bestand etappe 6.

Eigenschappen
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
4,19km
Restaurant