Nationaal Park de Groote Peel 

Nationaal Park de Groote Peel

De Groote Peel is het kleinste Nationaal Park van Nederland, maar daardoor niet minder bijzonder. Het park staat vooral bekend om de zichtbare geschiedenis van de turfwinning en in het broedseizoen zijn er ruim negentig vogelsoorten te vinden.

Knuppelbruggen

Nationaal Park de Groote Peel staat naast de vele vogelsoorten en de turfwinning ook bekend om de typische knuppelbruggen en vlonderpaden. Deze loodsen voetgangers door het moerasrijke gebied. Neem een kijkje vanaf de knuppelbruggen, de uitzichtvlonder of vanuit de uitkijktoren en ervaar het prachtige uitzicht over De Groote Peel.

Wandelen in de Peel

De ideale manier om Nationaal Park De Groote Peel te verkennen, is te voet. Dat kan op eigen houtje of met een excursie. Ben je zelf van plan om dit prachtige en vogelrijke natuurgebied te ontdekken? Bekijk dan eens alle wandelroutes in Nationaal park de Groote Peel.

Buitencentrum de Pelen

Dit is het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Groote Peel. Vanaf Buitencentrum de Pelen starten een aantal wandelroutes. In dit (interactieve) bezoekerscentrum vind je alle informatie over de flora en fauna in de Peel en de geschiedenis van de turfwinning. Toegang is gratis. Er is ook een winkeltje en een horecagelegenheid aanwezig. Uiteraard kun je hier gratis je auto parkeren.