Homemade Heidy op aspergesafari in het hart van Limburg

Bijzondere prijs 

Een heerlijke, hartige asperge-quiche met geitenkaas waar je je vingers bij aflikt – het leverde Heidy van Megen een bijzondere prijs op: een tweedaagse aspergesafari door het hart van Limburg. Haar avontuur door het hart van Limburg werd beschreven in het nieuwste tweetalige Limburg Magazine. Als food ‘influencer’ en blogger was ze uitgenodigd om een origineel recept te ontwikkelen voor verse asperges, het Limburgse witte goud. 

Heidy van Megen

Heidy van Megen heeft een achtergrond in catering en horeca. Ze deed de slagersvakschool en volgde verschillende cursussen en opleidingen. Ze begon haar ervaringen en inspiratie met koken en bakken te delen via sociale media en vervolgens ontwikkelde ze haar eigen website. Hier deelt zij haar liefde voor lekker eten en reizen: ‘homemadeheidy, for the love of food.

Aspergesafari

Samen met haar man meldde ze zich op de eerste dag van hun safari bij d’Ouffenhoff in Baarlo waar een stoere Land Rover Defender van Landrover Dream Holiday voor hen klaarstond. Niet alleen was deze bolide het vervoersmiddel van de dag, ze zouden er ook in overnachten. In een tent op het dak. Eigenlijk kon de dag toen al niet meer stuk voor het twee-tal. Met een tas vol heerlijke streekproducten volgden ze de voor hen uitgestippelde route. De eerste stop was Venray, waar ze bij Koffiebar Knisper binnen-stapten voor een smakelijke lunch. Daarna ging de rit verder door Roerdalen – op naar Roermond. “Zelf komen we uit het zuiden van Limburg en we kennen deze regio niet zo goed,” aldus Heidy. “Maar Roermond was een eyeopener voor ons. De gezellige terrasjes, de sfeer en de historische binnenstad... we gaan hier zeker vaker komen.”

Ben je benieuwd naar hoe verder de aspergesafari verliep? Bekijk dan hier haar nieuwste blog op www.homemadeheidy.nl.