Wandelen met de hond

Wandelen met de hond: Meisje neemt een selfie met haar hond

Alles over leuk wandelen met je hond in Limburg

Limburg heeft veel leuke plekken om samen met je hond te verkennen. Lees hier alles over wandelen met de hond: van wandelen in losloopgebieden tot andere viervoeters ontmoeten op honden speelveldjes en wandelingen aan de riem. Ga er op uit in de mooiste natuurgebieden van Limburg en bezorg je hond een onvergetelijke tijd.

Losloopgebied Nationaal Park de Meinweg

Nationaal park de Meinweg heeft twee losloopgebieden: Melickerheide en Zandbergen. De naam Zandbergen zegt het al: het is hier best heuvelachtig. Honden kunnen hier heerlijk rondrennen en lekker graven. Volg een route of ga lekker zelf ronddwalen. Let wel op: er lopen buitenwegen door het losloopgebied, dus er kunnen op sommige wegen ook auto's rijden. Het is dus belangrijk dat je hond goed luistert.

Wandelen met de hond: een hond speelt in het water in nationaalpark de Meinweg

Wandelgebieden aan de riem

Kan jouw hond nog niet zo goed loslopen? Geen zorgen, er zijn ook hele mooie gebieden waar je met je aangelijnde hond kan wandelen. Ga bijvoorbeeld voor een rondje door de Boshuizerbergen  of het Leudal. Of kies voor een wandeling tussen de schotse hooglanders in Maaspark Ooijen-Wanssum. Ook in Nationaal Park De Groote Peel zijn honden welkom, mits aangelijnd.

Kinderen staan met hun aangelijnde hond aan het water

Ontmoet anderen bij hondenspeelveldjes

In de gemeente Beesel zijn er veel hondeneigenaren. Daarom is er een aantal jaar geleden hondenspeelweide 't Greun Veldje aangelegd in Reuver. Hier kunnen honden fijn samen spelen en de baasjes een praatje maken. Hondenspeelweiden zijn er in vrijwel elke gemeente wel te vinden. Neem voor meer informatie contact op met de desbetreffende gemeente.

Twee honden spelen met een frisbee op een hondenspeelveldje

Een dagje aan het strand

Is je hond een echte waterrat? Dan is een stranddagje bij Area-X het perfecte uitje voor jullie! Bij Doggy Beach in Roermond kunnen jij en je hond even lekker afkoelen. Je hond kan hier niet alleen heerlijk zwemmen, maar ook nog eens leren suppen! Bekijk de actuele entreeprijs en openingstijden op de website van Doggy Beach.

Een kind speelt met zijn hond bij Doggy Beach in het water