AudiotourLiberation route in Limburg

De Liberation Route laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Nederland en de Duitse grensstreek. Op meer dan 20 locaties in Limburg liggen Maaskeien met luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen tijdens de laatste oorlogsjaren. Op deze pagina vind je al deze luisterplekken in Limburg. 
 

Advertentie

Liberation Route Europe: Het verhaal van de vrijheid

Liberation Route Europe is een internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. 

De bevrijding van Limburg

De eerste geallieerde legers bereikten Limburg in september 1944, waarmee het de eerste Nederlandse provincie werd die van de bevrijding mocht proeven. Ondanks dat bleven sommige delen van Limburg tot 1945 bezet. Begin 1945 begonnen de geallieerden vanuit Limburg met Operatie Grenade. Doel van deze enorme operatie was het schoonvegen van het gebied ten westen van de Rijn, in voorbereiding op de oversteek van de rivier zelf.

Liberation Route Limburg

De Liberation Route in Limburg laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Nederland en de Duitse grensstreek. De verhalen van die plekken kun je gratis downloaden via www.liberationroute.com of via de Liberation Route Europe app.