De Maasplassenin Limburg

De Maasplassen: het grootste watersportgebied 

De Maasplassen is een van de vele parels die Limburg rijk is. De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een hart voor watersport en oppervlakte van ruim 3000 hectare is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Watersportparadijs

Op de Maasplassen kun je zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, kayakken. Je kunt ook kiezen voor een van de extremere watersporten als waterskiën, en wakeboarden. In de zomermaanden zijn de mooie dagstranden een aanrader. 

Rondvaart over de Maasplassen

Om een goede indruk te krijgen van de omvang van de Maas en de Maasplassen is een trip met een rondvaartboot een absolute aanrader. 

Vaar met je eigen boot of huur er eentje

De Maasplassen zijn perfect om met een zeilboot, jacht of sloep te verkennen. Voor de meeste boten is een vaarbewijs zelfs niet eens nodig! Via mooie vaarwegen kom je van de ene plas naar de andere.  Geen eigen boot? Huur er een!  Er zijn voldoende jachthavens om aan te meren. Voordat je gaat varen is het wel zaak om goed voorbereid het water op te gaan. Bekijk hier de informatie voor een goede en veilige vaart.

Waterkaarten en informatie over de Maasplassen

Waterkaarten, wateralmanakken, het Maasplassen Magazine en informatie over activiteiten op en rond de Maasplassen zijn verkrijgbaar bij de VVV vestigingen.

Vaarkaart van de Maasplassen

De Vaarkaart is een handig online hulpmiddel met relevante informatie voor als je een dag gaat varen.