Echt -  Susteren

Caroussel kerk Echt

Ontdek Nederland, België en Duitsland

Er is een bijzondere plek in Limburg waar je binnen korte tijd van België naar Duitsland wandelt. Daar, in het smalste stukje Nederland, ligt Echt-Susteren. Bij een bezoek aan dit onontdekt stukje Nederland, ervaar je de bourgondische Limburgse leefwijze met haar pittoreske dorpjes en schitterende natuur.

Wandelen in het smalste stukje Nederland

In het smalste stukje Nederland kun je knopen lopen en -fietsen. De knopenpuntenroutes zijn een aaneensluitend systeem waarbij je zelf je route kunt uitstippelen. Geniet van de rustieke omgeving van bossen, velden en typische Limburgse dorpjes. De knopenlopen kaart is verkrijgbaar bij een VVV servicepunt of via de Hart van Limburg webshop.

Actie in Echt

Op zoek naar meer actie? Bij All in Echt kun je karten, paintballen ontsnappen uit een escaperoom en nog veel meer. Wil je liever buiten zijn? Ga dan hutten bouwen bij het speelpark Valdeludo, een belevenispark, voor jong en oud.

Limburgs Kloostervarken

Een van de bourgondische Limburgse streekproducten is het Limburgs Kloostervarken, Livar. Proef en ervaar dit ambachtelijk product bij de de Abdij Lilbosch in Echt. De varkens worden hier verzorgd door de monniken in de abdij. Een bezoek aan de abdij is echt een bijzondere ervaring. Wil je meer weten over het Limburgs Kloostervarken of wil je een rondleiding door de abdij? Bekijk de website van Livar.