Archeologische wandelroute Eiland aan de Maas

Archeologische belevingsroute Eiland aan de Maas
Molendijk 6
6107 AA
Stevensweert

Wandelroute

Lengte: 11 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Stevensweert en Ohé en Laak met de Archeo wandelroute. Onderweg passeer je op diverse plaatsen een Archeo Route Limburg locatie, waar je met de Archeo Route Limburg app de geschiedenis achter de vondsten op die plek beleeft. Je kunt op de route op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route is een combinatie van 2 korte wandelroutes die aan elkaar verbonden zijn. De route in Ohé en Laak kun je verbinden met een route door vestingstadje Stevensweert en vice versa. De route volgt het  wandelknooppuntensysteem, namelijk 62-61-21-51-50-10-21-61-30-31-32-33-34-40-35-62. Je kunt de wandelroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Je loopt de route 'met de klok mee. In Stevenweert kun je van de route afwijken om het mooie historische centrum te bezoeken en iets te eten of te drinken. Daar vind je ook nog 2 mooie verhalen op de Archeo Route.

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Wandelroute Eiland aan de Maas volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Archeo wandelroute Eiland in de Maas als route begeleider. Deze kun je (samen met alle andere Archeo Routes in Maasgouw) voor € 2,00 kopen bij deze VVV-Vestigingen of bestellen in onze webshop.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

De wandelroute Eiland in de Maas is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
3,58km
Terras
 
4,18km
Restaurant
 
4,25km
Restaurant
 
4,44km
Restaurant
 
4,62km
IJssalon
 
5,61km
Terras
 
5,65km
Terras