Fietstocht: Rondje pontje Ophoven

Startpunt: Fietscafé Hoeve Lieshout
Breijbaan 30
6005 NE
Weert
Pontje Ophoven
Luchtfoto Stevensweert
Pauze houden op een bankje
Luchtfoto Stevensweert

Fietsroute

Lengte: 69.10 km. 
Tijdens deze grensoverschrijdende fietstocht maak je kennis met pracht van Limburg; groene natuur, knusse (grens)dorpjes en de pracht van het water.

Bourgondische zuiden

Limburg staat bekend als het zonnige en bourgondische zuiden en ook in België weten ze wat het bourgondische leven inhoudt. Deze fietsroute brengt je letterlijk over de grens. Je fietst door een prachtige omgeving en komt door verschillende grensdorpjes. Herbeleef de geschiedenis en ontdek hoe de grensbepaling tussen Neeritter en Kessenich tot stand is gekomen.

De route leid je langs het vestingstadje Stevensweert, havenplaats Maasbracht en het sfeervolle witte plaatsje Thorn. Een deel van Stevensweert is een beschermd stadsgezicht. De vestingwerken zijn nog in het stratenpatroon van de stad te herkennen. Maasbracht wordt door veel binnenvaartschippers gekozen als zogenaamde "thuishaven". De Sluizen van Maasbracht hebben met 11,85 meter het grootste verval van alle sluizen in Nederland. De kern van Thorn, als geheel, met zijn statige witte huizen, is een beschermd stadsgezicht. De straten zijn met Maaskeien geplaveid. Het stadje bevat een groot aantal rijksmonumenten. Bezienswaardigheden zijn de De Sint-Michaëlkerk of Stiftskerk, De Abdij van Thorn en Het voormalig Begijnhof

Hoogtepunt van deze tocht is een oversteek met het pontje tussen het Belgische Ophoven en het Nederlandse Ohé en Laak, gelegen op het Eiland in de Maas.

Fietstocht: Rondje pontje Ophoven

Eigenschappen
Route: 50-75 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A
Gemarkeerde route

Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,15km
Terras
 
3,06km
Terras
 
3,11km
IJssalon
 
3,13km
Terras
 
 
4,93km
Terras
 
4,94km
IJssalon
 
5,90km
Brasserie / Lunchroom
 
6,68km
Terras
 
8,12km
Speeltuin
 
9,94km
Terras