Nationaal Park De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg
Meinweg 2
6075 NA
Herkenbosch
Welkomstbord Nationaal Park de Meinweg
paarse heide
vos in de natuur Nationaal park de Meinweg
Stel aan het water in Nationaal Park de Meinweg

Natuurgebied

Nationaal park De Meinweg ligt ten oosten van Roermond, wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette.

Oppervlakte en landschap

Nationaal Park De Meinweg strekt zich uit over een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 1.800 hectare. Dit prachtige gebied staat bekend om zijn gevarieerde landschap, waar bossen, heide, vennen en beekdalen samenkomen en een uniek uitzicht bieden.

Bijzondere flora en fauna

De Meinweg herbergt een unieke biodiversiteit en is binnen Limburg het enige gebied waar de adder nog voorkomt. Het is dan ook niet verrassend dat de adder een prominente plaats inneemt in het logo van De Meinweg. Daarnaast kun je hier ook wilde zwijnen, vossen, bunzings, steenmarters en hermelijnen tegenkomen. Met maar liefst 110 waargenomen vogelsoorten, waaronder de majestueuze kraanvogels, is het park ook een paradijs voor vogelliefhebbers.

Verkenning te voet, per fiets en te paard

Nationaal Park De Meinweg biedt diverse wandelroutes, fietsroutes en ruiterroutes om het gebied te verkennen. Of je nu graag te voet op pad gaat, de voorkeur geeft aan fietsen of liever te paard de omgeving wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils. Voor meer informatie over deze routes kun je terecht bij de verschillende VVV-winkels in de regio.

Laat je betoveren door De Meinweg

Ontdek de pracht van Nationaal Park De Meinweg en laat je betoveren door de diverse natuurlijke schoonheid die hier te vinden is. Het gebied biedt een unieke mix van landschappen en een rijke flora en fauna, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Kom langs en geniet van de wandelpaden, fietsroutes en ruiterroutes die dit bijzondere park te bieden heeft. Voor meer informatie over Nationaal Park De Meinweg kun je terecht bij de VVV-winkels in de omgeving.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
 
 
 
 
3,91km
Wandelroute
 
6,06km
Fietsroute
 
7,07km
Wandelroute
 
7,39km
Ruiterroute
 
 
8,24km
Fietsroute
 
8,24km
Wandelroute