Top 5 Genieten op/aan het water

Sun's out! Met lekker weer wil je natuurlijk genieten op/aan het water. No worries. Je zit hier goed. In Limburg kun je namelijk op verschillende plekken én manieren genieten van het water. Wat dacht je van gezellig samen varen met een sloep? Of heerlijk relaxen op één van de dagstranden? Lees snel verder en ontdek onze top 5 genieten aan/op het water. 

1. Whatever floats your boat

Zie jij tijdens die zonnige dagen ook altijd mensen genieten op een boot? Dit kan jij zijn! Een boot huren is namelijk hartstikke eenvoudig. Klik op de button 'Boot huren'. Selecteer een boottype en kies een datum. Voordat je het weet ben jij degene die met een lekker koel drankje in je hand ronddobbert op het water. Gezellig samen of misschien wel alleen. Whatever floats your boat. 

Boot huren

2. Food en drinks aan het water

Genieten van een hapje of drankje met uitzicht op het water? Say no more. Bij Humphrey's Thorn geniet je op een prachtig terras aan de jachthaven. Comfortabel in een schommelstoel, met een frisse cocktail in je hand en lekkere borrelhapjes voor je neus, krijg je hier het ultieme vakantiegevoel. 

Lekker & lokaal eten aan het water? Dat kan bij restaurant De Kolentip. Het restaurant ligt direct aan de haven van Maasbracht. Van heerlijke lunchgerechten tot een eigentijds 4 gangen keuzemenu. Bij de Kolentip is het sowieso genieten. 

3. Genieten op een dagstrand in Limburg

Zin om te genieten op het strand? Daar hoe je niet voor naar de kust. In Limburg kun je namelijk terecht bij een aantal leuke dagstranden.

Op deze dagstranden is het niet alleen maar liggen en bakken in de zon. Bij dagstrand BillyBird Park Drakenrijk kun je bijvoorbeeld ook springen en klauteren op het AquaFunPark. Bij dagstrand Fun Beach is van alles te beleven. Je kan er onder andere glijden van een 14 meter hoge Super Slide!

Overzicht dagstranden

4. Ontdek de onderwaterwereld

Heb jij altijd al eens willen duiken? Of duik jij regelmatig? Ga dan eens naar Duikcentrum én -locatie Boschmolenplas. De Boschmolenplas ligt ten westen van het dorp Heel. Je kan er perfect duiken in het heldere water. Hier is 12 meter zicht niet ongewoon.

De Boschmolenplas heeft een bijzondere onderwaterflora- en fauna waar duikers van ver speciaal naartoe komen. Wanneer ga jij een duik nemen?

5. Area-X 

Alles in 1? Dan ga je naar waterrecreatiegebied Area-X, in de Weerd in Roermond. Van zwemmen bij dagstrand Palm Beach tot ijs eten bij IJssalon Clevers. Ben je een thrill seeker? Ga dan wakeboarden op de speciale wakeboardbaan. Wist je dat er ook een Doggy Beach aanwezig is? Hét eerste hondenstrand van Limburg. Zo kan jouw hond ook lekker genieten tijdens de zonnige dagen. Wanneer je langer wil genieten in Area-X dan kun je terecht op de camping.