Stelletje wandelt bij de Hariksee in Duitsland

48 uur in het Hart van Limburg

48 uur in Limburg

Heb je een tweedaagse trip gepland naar Limburg? Lees snel verder en ontdek de leukste én mooiste plekken in Limburg. 

Dag 1: met de kabouters op pad

09:00 uur Wandelen over vlonderpaden

Begin je trip met een bezoek aan Nationaal Park De Groote Peel. Hier wandel je door een weids en waterrijk gebied over prachtige vlonderpaden. Tijdens het wandelen spot je bijzondere vogelsoorten en ontdek je het verleden van turfwinning. 
In het gebied zijn diverse routes uitgestippeld. Er is zelfs een kabouterpad. Ideaal voor als er jonge kinderen mee gaan!

Nationaal Park De Groote Peel

12:30 uur Lunchtijd

Na een stevige ochtendwandeling is het tijd om op te laden. In Limburg zijn veel leuke en gezellige lunchplekken te vinden. Onder het genot van een lekker kopje koffie of verse gemberthee ben je nog aan het nagenieten van al het moois dat je vanochtend hebt gezien. 

Ga je voor de soep van de dag of kies je voor een belegd broodje? 

Lunchplekken

14:00 uur Binnenactiviteit

Het ene moment schijnt de zon en het volgende moment begint het te stortregenen. Je kent het wel… Het wisselvallige weer in Nederland. Daarom staat er een leuke binnenactiviteit op de planning. Van lasergamen, een interactief museum bezoeken tot bubbelen in een binnenzwembad. 

Binnenactiviteiten

19:00 uur Eten en film kijken

Na een actieve dag lekker neerploffen op een comfortabele stoel. Dat klinkt toch heerlijk? Ga naar de bioscoop en geniet van een leuke, spannende of romantische film. Bij veel bioscopen kun je voorafgaand aan de film een lekker hapje eten dus dat komt goed uit! 

Bioscopen

22:00 uur Bedtijd

Na een leuke dag in Limburg is het tijd om lekker in bed te kruipen. In Limburg is volop keuze uit hotels, B&B’s en vakantieparken. Maar je kan ook kiezen voor een bijzondere locatie. Ben je avontuurlijk? Dan is overnachting in een boomhut of landrover daktent iets voor jou. Liever luxe? Dan is een overnachting in een kasteel de place to be!

Bijzondere overnachtingen

Het paaltje dat aangeeft dat het kabouterpad begint in de Groote Peel

Ontdek de kabouterpaden

Dag 2: proef de heerlijkste streekproducten

09:00 uur Wandel door een uniek terrassenlandschap

Nee we bedoelen niet een landschap vol gezellige terrasjes. We hebben het over Nationaal Park De Meinweg. In dit gebied is het landschap in een ver verleden gevormd door Rijn en Maas. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen in het gebied is 50 meter! Uniek in Nederland. 

Via het uitgebreide netwerk aan wandelknooppunten kun je fantastisch wandelen in het gebied.  

Wandelroutes

12:30 uur Streekproducten scoren 

Een bezoek aan Limburg is niet compleet zonder het eten van een stuk vlaai. Of wat dacht je van het kopen van een leuk souvenir voor thuis? In Limburg vind je diverse leuke speciaalzaken die een bezoekje waard zijn. Ook bij de lokale VVV-winkels vind je streekproducten en ontzettend veel informatie voor jouw trip. 

Streekwinkels

13:30 uur Shoppen

Vintage treasures, handige gadgets of designerkleding kopen? In Limburg vind je het allemaal. In het Designer Outlet Roermond kun je in ruim 186 winkels topmerken shoppen. In de historische binnenstad vind je daarentegen unieke boetiekjes. Maar ook in Weert, Panningen en Venray kun je gezellig shoppen. 

18:00 uur Culinair genieten 

De avond is aangebroken. Tijd voor een heerlijk diner. Gaat jouw voorkeur uit naar een sterrenrestaurant, een gezellige brasserie of een restaurant met uitzicht over de Maas? Er is ontzettend veel keuze. Maar we hebben het eenvoudig gemaakt. Bekijk de restaurants en kies de gewenste locatie. Zo krijg je snel een duidelijk overzicht van de restaurants in de buurt. 

Restaurants

Evenementen in Limburg

05 jun
Mural die te zien is tijdens de street art wandeling in Weert

Street art wandeling Weert

11 aug
openluchttheater Draaksteken in Beesel

Draaksteken 2023 in Beesel

05 jun
Happen en Stappen Baarlo - Chateau De Raay

Happen en Stappen Baarlo

05 jun
Archeo Route Limburg

Ontdek de verhalen en geschiedenis van Limburg met je smartphone