Vlonderpad in de Groote Peel

48 uur in het Hart van Limburg

48 uur in Limburg

Heb je een tweedaagse trip gepland naar Limburg? Lees snel verder en ontdek de leukste én mooiste plekken in Limburg. 

Dag 1: op pad met de kabouters

09:00 uur Wandelen over vlonderpaden

Begin je trip met een bezoek aan Nationaal Park De Groote Peel. Hier wandel je door een weids en waterrijk gebied over prachtige vlonderpaden. Tijdens het wandelen spot je bijzondere vogelsoorten en ontdek je het verleden van turfwinning. 
In het gebied zijn diverse routes uitgestippeld. Er is zelfs een kabouterpad. Ideaal voor als er jonge kinderen mee gaan!

Nationaal Park De Groote Peel

12:30 uur Lunchtijd

Na een stevige ochtendwandeling is het tijd om op te laden. In Limburg zijn veel leuke en gezellige lunchplekken te vinden. Onder het genot van een lekker kopje koffie of verse gemberthee ben je nog aan het nagenieten van al het moois dat je vanochtend hebt gezien. 

Ga je voor de soep van de dag of kies je voor een belegd broodje? 

Lunchplekken

14:00 uur Op avontuur

Nu de lente is aangebroken, kunnen we er weer lekker buiten op uit gaan. Daarom staat er deze middag een avontuurlijk uitje op de planning. Klim de hoogte in of laat je hersens kraken in Mind Mystery. Met een beetje geluk is het zelfs al warm genoeg om het water op te gaan. In de lente is eigenlijk alles wel mogelijk!

Op avontuur in Limburg

19:00 uur Eten en film kijken

Na een actieve dag lekker neerploffen op een comfortabele stoel. Dat klinkt toch heerlijk? Ga naar de bioscoop en geniet van een leuke, spannende of romantische film. Bij veel bioscopen kun je voorafgaand aan de film een lekker hapje eten dus dat komt goed uit want van de middagactiviteit heb je honger gekregen! 

Bioscopen

22:00 uur Bedtijd

Na een leuke dag in Limburg is het tijd om lekker in bed te kruipen. In Limburg is volop keuze uit hotels, B&B’s en vakantieparken waar je kunt overnachten. Maar je kan ook kiezen voor een bijzondere locatie. Ben je avontuurlijk? Dan is overnachting in een boomhut of een verwarmde Mongoolse yurt iets voor jou. Liever luxe? Dan is een overnachting in een kasteel de place to be!

Bijzondere overnachtingen

Dag 2: ontdek de lekkerste streekproducten

09:00 uur Wandel door een uniek terrassenlandschap

Nee we bedoelen niet een landschap vol gezellige terrasjes. We hebben het over Nationaal Park De Meinweg. In dit gebied is het landschap in een ver verleden gevormd door Rijn en Maas. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen in het gebied is 50 meter! Uniek in Nederland. 

Via het uitgebreide netwerk aan wandelknooppunten kun je fantastisch wandelen in het gebied.  

Wandelroutes

12:30 uur Vlaai en souvenirs

Een bezoek aan Limburg is niet compleet zonder het eten van een stuk vlaai. Of wat dacht je van het kopen van een leuk souvenir voor thuis? In Limburg vind je diverse leuke speciaalzaken die een bezoekje waard zijn. Ook bij de lokale VVV-winkels vind je streekproducten en ontzettend veel informatie voor jouw trip. 

Streekwinkels

13:30 uur Shoppen

Vintage treasures, handige gadgets of designerkleding kopen? In Limburg vind je het allemaal. In het Designer Outlet Roermond kun je in ruim 185 winkels topmerken shoppen. In de historische binnenstad vind je daarentegen unieke boetiekjes. Maar ook in Weert, Panningen en Venray kun je ontzettend goed shoppen. 

18:00 uur Culinair genieten 

De avond is aangebroken. Tijd voor een heerlijk diner. Gaat jouw voorkeur uit naar een sterrenrestaurant, een gezellige brasserie of een restaurant met uitzicht over de Maas? Er is ontzettend veel keuze. Maar we hebben het overzichtelijk gemaakt. Bekijk de restaurants en kies de gewenste locatie. Zo krijg je snel een duidelijk overzicht van de restaurants in de buurt. 

Restaurants

Evenementen in het voorjaar

19 jul

Walkys' Wereldreis Thorn - mobiel outdoorspel

19 jul
Mural die te zien is tijdens de street art wandeling in Weert

Street art wandeling Weert

19 jul
Feest!

Feest! - Limburg viert