VVV wandeling Baarlo - 100 jaar Tajiri

Wanneer
-
Standbeeld van een Knoop van Tajiri die je tijdens de wandeling Baarlo over 100 jaar Tajiri aandoet
Evenementen

Wandeltocht

Evenementen

Rondleiding

Ter ere van de beroemde kunstenaar Shinkichi Tajiri organiseert de VVV speciale wandelingen door Baarlo waarin samen met een gids wordt stilgestaan bij de kunstwerken van 100 jaar Tajiri.

Kunstenaar Shinkichi Tajiri

Het jaar 2024 staat in Baarlo in het teken van kunst! Er wordt stilgestaan bij het 100e geboortejaar van 'onze' wereldberoemde inwoner Shinkichi Tajiri (1923-2009). Tajiri woonde op Kasteel Scheres. Zijn beelden zijn niet alleen in Baarlo te vinden, maar wereldwijd van Los Angeles tot Tokio! In Baarlo alleen al staan 8 zg. knopen kunstwerken van zijn hand. 

Wandeltocht 100 jaar Tajiri

Samen met een gids wandel je niet alleen langs de beelden die in het centrum staan, maar kan er ook een kort bezoek gebracht worden aan de voortuin van Kasteel Scheres, waar enkele kunstwerken te bewonderen zijn. De familie van Tajiri woont nog steeds op het kasteel. 

Al wandelend door het dorp word je meegenomen in het leven van Tajiri: hoe kwam hij in Baarlo terecht, welke ontwikkelingen/kunstvormen heeft hij doorgemaakt enz.

De VVV wandeling 100 jaar Tajiri start om 10.30 uur bij VVV Baarlo. Deelname kost € 5,00 per persoon. Aanmelden bij VVV Baarlo kan tot uiterlijk een dag van tevoren tot 12.30 uur.

Kosten evenement
€5 p.p. (€7,50 incl. nieuwe brochure). Kinderen: €3

Praktische informatie

VVV wandeling Baarlo - 100 jaar Tajiri

VVV Baarlo
Grotestraat
16a
5991 AW
Baarlo
van -
van -
van -