Instructies AudiotourKunstroute Peel en Maas

Hoe werkt het? 

Deze interactieve kunstroute loop je met je smartphone in de hand. De route loop je via GPS informatie en op ( aantal) plaatsen krijg je aanvullende informatie over de kunstwerken in de vorm van geluid, tekst en beeld. Het geluid komt óf uit de speaker van de smartphone, óf je gebruikt oortjes om het geluidsbestand te kunnen beluisteren.

De wandeling is onderdeel van de applicatie IZI travel

Download voor Apple
Download voor Android
Download voor Windows

Als je de app op je smartphone geïnstalleerd hebt, handel dan als volgt: Stap 1: Via ontdek toets je Kunstroute nummer in. Kies voor de route downloaden. Stap 2: Onder Downloads vind je de route terug. Vanaf nu heb je geen internetverbinding meer nodig.  Stap 3: Via open route kun je de tour lopen aan de hand van audiofragmenten die automatisch afspelen zodra je een monument nadert.  Bekijk tevens de afbeeldingen van de monumenten of lees op je gemak de geschreven tekst nog eens over. Het is mogelijk de tour te onderweg onderbreken en te hervatten.


Het voordeel van deze route is dat er géén internetverbinding nodig is en je de route volledig via GPS-signalen kunt lopen (Je hebt dus geen papieren kaart meer nodig). Indien je de route niet wenst te downloaden, is het wel noodzakelijk om onderweg een werkende internet verbinding te hebben.