Ommetje Hiking Trail Nederweert

Ommetje Hiking trail Nederweert
Heugterbroekdijk 34
6031 LE
Nederweert
Hiking Trail

Wandelroute

Deze wandeling van 16,5 Kilometer is onderdeel van de Liberation Route Europe wandelroute.

Nederweert aan het front

Het thema van de route is Nederweert - twee maanden aan het front. 
Operatie Market Garden zorgde in de tweede helft van september 1944 voor een smalle strook bevrijd gebied in het oosten van Noord-Brabant en het uiterste westen van Midden-Limburg. Weert en het grootste deel van Nederweert vielen precies in deze strook. De Duitse troepen trokken zich terug achter het Kanaal Wessem-Nederweert en de Noordervaart. Van hieruit beschoten ze de geallieerden meedogenloos en richtten met artillerievuur grote schade aan.
Door goed bewapende en kundig geleide gevechtseenheden konden de Duitsers het initiatief weer grijpen en eind oktober een tegenaanval inzetten. Door snel troepen uit andere delen van het front naar het slagveld in Limburg te verplaatsen, brachten de Britten de Duitse opmars tot stilstand. Uiteindelijk werd Nederweert op 15 november volledig bevrijd.

De route

Je kunt de route overal beginnen. 
Wij gaan ervan uit dat je de route start bij de Daatjeshoeve, de Vector of Memory en het Museum Luchtoorlog 1939-1945. In het museum kom je meer te weten over wat er op deze locatie tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. 
Onderweg kom je langs verschillende luisterposten waar je kunt luisteren naar de verhalen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog op deze locatie hebben afgespeeld. Download hiervoor de Liberation Europe app.

De route loopt langs de volgende knooppunten: 8-22-19-51-80-81-83-90-82-50-10-42-40-41-4-6-8.
Begin je de route NIET bij knooppunt 8, volg dan de route tot knooppunt 8 bij knooppunt 6, waar je ook de Vector of Memory en het museum vindt. Ga dan terug naar knooppunt 6 en vervolg de route naar knooppunt 4.

Verdere informatie

Een overzicht van de route vind je op onze routeplanner onder de downloadknop. Ontdek de verschillende herdenkingsvectoren die in heel Limburg te vinden zijn. Informatie over de Liberation Route Europe.

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
5,59km
Restaurant
 
8,68km
Streekproducten
 
9,65km
Streekproducten