Wandelroute Kessel - Uniek Maasdorp

Lengte: 11,2 km. Deze wandelroute loopt met het knopenloop netwerk door de historische dorpskern van Kessel en het bijbehorende buitengebied. Deze route brengt je langs een aantal unieke plekken. Zo kom je langs kasteel de Keverberg en wandel je via de Maasboulevard richting het veerpont. Ook ontdek je tijdens het wandelen de 'mythe' van de Heksendans in Kessel.

Wandelroute Kessel

Officieel start deze route bij knooppunt 70 in Veers. Maar je kunt er ook voor kiezen om de route te starten op de Markt in Kessel (bij Kasteel de Keverberg). Indien je er voor kiest op op de markt te starten, kun je via de markt met de trappen omlaag wandelen richting de maasboulevard. Langs de Maas loop je door tot aan het veerpont. Bij het veerpont loop je de berg omhoog om vervolgens op de kruising linksaf te slaan richting Veers. 

Natuur en cultuur

Vanuit knooppunt 70 op plein Veers wandel je in noordelijke richting naar knooppunt 48. Al snel zie je de Antoniusmolen en de route wordt vervolgd richting de buurtschappen Broek en Spurkt. Via landelijke en bosrijke wegen kom je uit bij het Bevrijdingsmonument. Dit monument werd onder andere opgericht om vier militairen van het Schotse regiment te eren, die tijdens de bevrijding van Kessel zijn gesneuveld. Uiteindelijk wandel je via de landelijke omgeving rondom Kessel, via de Baarloseweg weer het dorp in om uiteindelijk weer via de Maasboulevard te eindigen.

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,07km
IJssalon