Ontdek Geijsterenen het landgoed van de baron

Geijsteren is één van de 13 kerkdorpen in de gemeente Venray. Het pittoreske dorpje ademt de sfeer van vroeger. Het dorp maakte deel uit van de baronie de Weichs de Wenne. De heraldische kleuren zwart en wit van de adellijke familie, zijn nog steeds terug te zien in de deuren en luiken van de boerderijen die op het landgoed liggen. 

Het landgoed, dat sinds 1806 in beheer is van de familie de Weichs de Wenne, is ruim 700 hectare groot en heeft ontzettend veel te bieden. Van prachtige bossen, statige lanen tot mooie vennen, je vindt het allemaal in Geijsteren.

Knopenlopen over landgoed Geijsteren

Adellijk Geijsteren ontdekken? De wandelroute door landgoed Geijsteren brengt je langs de mooiste plekken. Je ontdekt natuur, cultuur en historie tijdens de prachtige wandeling. De route kan in diverse afstanden worden gelopen. Ga je voor de  4 km, 6 km of 9 km?

Tijdens de wandeling loop je door prachtige natuurgebieden en bewonder je authentieke boerderijen met akkers en weiden. Bezienswaardigheden op het landgoed zijn de St. Willibrorduskapel (daterend uit 1680) en de Rosmolen, een voormalige watermolenhoeve. Op knooppunt 27 passeer je de ruïne van het kasteel Geijsteren. 

Kasteelruïne Geijsteren

Dompel je onder in de geschiedenis van Geijsteren met een bezoek aan de kasteelruïne. De ruïne van kasteel Geijsteren dateert uit de 13e eeuw. Na een brand in 1918 is het kasteel grotendeels herbouwd. Echter werd in 1944 het kasteel door de Engelsen gebombardeerd, waarbij het kasteel volledig is verwoest, dit om te voorkomen dat de verdreven Duitsers het kasteel opnieuw als uitkijkpost zouden innemen. 

De ruïne is gerestaureerd waardoor de contouren van het kasteel weer zichtbaar zijn. Je kunt dagelijks een bezoek brengen aan de kasteelruïne tot 17.00 uur. Zodra je het poortgebouw binnenstapt kun je, dankzij foto's van vóór het bombardement, zien hoe het kasteel er vroeger uitzag. 

Vorstelijk genieten

Comfortabel en stijlvol overnachten doe je bij B&B: Logement de Heerlijkheid in Geijsteren. Het logement is klein maar fijn. Direct om de hoek van de B&B is natuur, cultuur en historie in overvloed. Als gast kun je ook aanschuiven aan tafel en genieten van een vers en uitgebreid 3-gangendiner.

Ga je met een groep op avontuur in Geijsteren? Kies dan voor een verblijf bij groepsaccommodatie De Lindenhof, dé perfecte uitvalbasis voor heerlijke wandelingen. Of kies voor een verblijf bij De Jonkhof, een luxe groepsaccommodatie met uitzicht op de Geijsterse bossen.

Heb je trek gekregen tijdens het wandelen of fietsen? Dan is eet- en drinkcafé 't Trefpunt de perfecte plek om te pauzeren. Geniet van een heerlijk stuk Limburgse vlaai, een smakelijke lunch of van een lekker koud biertje. Let op: wegens omstandigheden is 't Trefpunt tijdelijk enkel op zondag geopend vanuit Zaal de Kei. 

Ben jij een golfliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan Golf- en Coutryclub Geijsteren. De golfclub is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. Dé perfecte plek om een genieten van een actief dagje golven.