Routes langs fietsknooppunten - knooppunt nummer 5 richting het fiets- en voetveer

9 mooie zomerroutes langs fietsknooppunten

Mooie routes langs fietsknooppunten

Wat is er fijner dan om in hartje zomer met de fiets op pad te gaan? Fiets de mooiste routes langs fietsknooppunten in Limburg met een koel briesje door je haar. Hieronder hebben we 9 fietsroutes voor je uitgelicht. Wil je een andere mooie route langs knooppunten fietsen? Klik dan op 'overige fietsroutes'.

Stel je eigen knooppuntenroute samen

Je kunt ook je eigen route langs fietsknooppunten samenstellen. Dat kan op onze fietsrouteplanner. Stippel je route uit van knooppunt naar knooppunt en maak zo je eigen ideale route  door dorpjes en steden of langs het water, net waar je op dat moment zin in hebt. Er is ook een handzame fietskaart die je mee kunt nemen tijdens je fietstocht. Op de fietsknooppuntenkaart Noord- en Midden-Limburg vind je alle fietsknooppunten in Limburg.

1. Op de pedalen door 't Maas- en Swalmdal

De fietsroute langs fietsknooppunten 'Op de pedalen door 't Maas- & Swalmdal' neemt je mee langs mooie vergezichten over de Maas en schilderachtige gehuchten, deels direct langs de Duitse grens.

Afstand: 48 km
Startpunt: de Markt Roermond, knooppunt 83

Uitrusten tijdens de tocht langs fietsknooppunten op een bankje in Asselt

2. Geluksplekken in Roerdalen

Deze fietsroute neemt je mee door Roerdalen, een bijzondere streek midden in Limburg. De Roer meandert hier door het landschap en om je heen strekken weilanden, akkers, loof- en naaldbossen zich uit. 

Afstand: 66 km
Startpunt: Parkeerplaats kasteelruïne Montfort, tussen knooppunt 7 en 8

Fiets staat voor een Geluksplek in Roerdalen

3 Windmolenroute

De Windmolenroute voert langs zeven windmolens in de gemeenten Weert en Nederweert. Samen hebben deze gemeenten acht molens waarvan er drie nog werkzaam zijn.

Afstand: 36 km
Startpunt: Anna Molen Keent, knooppunt 42 in Weert

De Anna Molen Keent met een klaproos op de voorgrond

4 De Heerlijke Peelroute

De Heerlijke Peelroute voert je door de mooie Peelstreek en het gezellige centrum van Nederweert. Onderweg is er ruim keuze aan rustplaatsen en horecagelegenheden.

Afstand: 27 km
Startpunt: knooppunt 07 in Ospeldijk

Fietsers in het centrum van Nederweert

5 Fietsroute Leudal

Het Leudal is een fraai voorbeeld van een beekdal waarin de Zelsterbeek en de Leubeek vrijelijk hun weg zoeken en het dal diep hebben uitgeslepen. De Leudalroute voert langs beekjes, loofbossen, akkers en graslanden in het natuurgebied Leudal.

Afstand: 31,6 km
Startpunt: recreatiepark de Leistert, knooppunt 16

De St. Ursulamolen in  het natuurgebied het Leudal

6 Fietsroute Grensmaas

De fietsroute Grensmaas voert je over beide oevers van de Maas in Nederlands en Vlaams Limburg. De 1000 ha aan natuur maakt deel uit van het grensoverschrijdende Rivierpark Maasvallei, met zowel aan Vlaamse als Nederlandse zijde volop mogelijkheden om te genieten van het weidse Maaslandschap.

Afstand: 55,5 km
Startpunt: vakantiepark Heelderpeel, knooppunt 50

Rivierpark Maasvallei

7 Rondje met het pontje

De fietsroute 'Rondje met het Pontje' voert je langs de mooie natuur van dit landschap dat gevormd is door de stroming van de Maas. Tijdens de tocht langs fietsknooppunten steek je twee keer de Maas over met behulp van veerpontjes.

Afstand: 32,6 km
Startpunt: camping de Heldense Bossen, knooppunt 56

Wachtend op het veerpontje Neer/Rijkel

8 Tussen Draken en Noormannen

Tijdens deze 'Tussen Draken en Noormannen' fietstocht fiets je door het landelijke buitengebied aan de oostkant van de Maas via het Drakendorp Beesel naar de vroegere Noormannenvesting Asselt. 

Afstand: 35 km
Startpunt: auto-/fietsveer Kessel-Beesel, knooppunt 03

Bord Beesel Drakendorp

9 Rondom landgoed Geijsteren

De fietsroute brengt je langs het landgoed van Geijsteren. Landgoed Geijsteren bestaat uit prachtige natuurgebieden, boerderijen en akkers. Het landgoed bevindt zich pal aan rivier de Maas in het Noordelijkste puntje van Limburg.

Afstand: 21 km
Startpunt: kerkpad Venray, knooppunt 17

Bed and Breakfast in Geijsteren met fietsers op de achtergrond