Street art & muralsRoermond

Street Art & Murals Roermond

Wie zich verdiept in de historie van de stad Roermond kan maar tot één conclusie komen. De stad waar de beroemde designer, ontwerper en architect Pierre Cuypers woonde en werkte moet absoluut ook street art en murals hebben. 

Dat is dan ook helemaal waar, verspreid door de historische binnenstad maar ook in de buitenwijken kun je de meest prachtige murals ontdekken.

Culinair en murals

Laat je verrassen door het interieur en industriële kunst die je kunt zien wanneer je gaat eten bij het met Michelin ster bekroonde restaurant One in Roermond.

Murals bij restaurant One in Roermond

Kaasblok(je)?

Aan de rand van het water bij het dagstrand van Area X ploft er zomaar op het groen een Kaasblok omhoog. Het street art kunstwerk is van Wessel en Stein Koning

Mural of Kaasblokje bij dagstrand Area X de weerd Roermond

Graffiti strafbaar?

Wanneer je in het verleden als adres Pollartstraat 7 in Roermond had, wist iedereen in je directe omgeving dat je in de gevangenis, bajes of nor zat. Nu is de voormalige 'bolletjes' bajes van Roermond: Het Arresthuis, een (inter) nationaal bekroond hotel waar met een knipoog naar het verleden deze mural werd geschilderd op de parkeerplaats van het hotel.

Mural of street art  bij Arresthuis in Roermond

Spoken word

Brohlin Coumans (1996) is de kunstenaar die zijn tekst op de trap naar de bibliotheek in Roermond mocht schrijven. Voor de Roermondse kunstenaar die met name zijn teksten in songs en 'spoken word' vereeuwigd, een enorme eer. Brohlin maakt deel uit van de Cultuurwerkplaats Roermond.

Street art en woordkunst van Brohlin Coumans Roermond

Roer-mond bankjes

Wie naar Roermond komt zal ongetwijfeld een selfie willen maken bij een van de vele bankjes in de vorm van een rode mond. Deze street art werd door de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters ontworpen en ondersteunt het project: Roermond-full-of-stories

Street art Roer mond bankjes