Musea in Limburg

Heb je zin in een cultureel dagje uit? Bezoek dan een museum in Limburg. Kijk hieronder voor een uitgebreid overzicht van musea in Limburg. 

Advertentie

Museum kiezen

Heb je een museum in Limburg gevonden dat je interessant lijkt? Klik op het betreffende museum voor meer informatie. Je leest vervolgens meer informatie over bijvoorbeeld de openingstijden, voorzieningen, foto's, adresgegevens en meer. 

Voor jong én oud

Musea zijn niet alleen leuk voor volwassenen. Ook voor kinderen is het een beleving. Bij veel museums in Limburg zijn er zelfs speciale programma's, afdelingen of opdrachten voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speurtocht of een interactieve quiz. Zo hoeven de kinderen zich niet te vervelen tijdens het bezoek aan een museum in Limburg. 

Wanneer ga je naar het museum?

Naar een museum gaan in Limburg is altijd een goed idee. Tijd doorbrengen in een museum is namelijk leerzaam en zelfs ontspannend voor lichaam en geest. Het bewonderen van kunst zorgt ook voor reflectie en bezinning.

Wat is een goed moment om een museum te bezoeken? Het hele jaar door is het bezoeken van een museum in Limburg een goed idee. In de zomer vind je er verkoeling én in de winter is het een fijne plek waar je aan het regenachtige weer of de kou kan ontsnappen.