Asseltse Plassen

6071NX
Asselt
Zeilen
Asseltse Plassen
Asseltse Plassen
Fietsen bij Asseltse plassen
Natuur Asseltse Plassen

Recreatieplas

De Asseltse Plassen zijn ontstaan door grindwinning en zijn te vinden in Asselt in de gemeente Roermond. Het is een rustig recreatiegebied waar je kunt zeilen, surfen, roeien, kanoën, duiken en vissen.

Passantensteigers

Er zijn passantensteigers. Deze plas is gemakkelijk met de fiets of auto te bereiken is. Kleine eilandjes, ruigte langs de oevers, uitgestrekte plassen en rietranden zijn de kenmerken van de Asseltse Plassen. Verder is het zeer rijk aan libellen; er worden maar liefst 29 soorten waargenomen.

De Asseltse Plassen

Op sommige plaatsen kan je met een kano door de wilgenstruiken varen, hier is de natuur zo ontwikkeld dat dit mogelijk is. De Asseltse Plassen bestaan uit 150 ha water en 50 ha andere natuur. Natuurlijk Asselt biedt de mogelijkheid om met Canadese kano’s de waterrijke natuur te ontdekken. Een echte aanrader, vanaf het water ziet alles er namelijk net iets anders uit.

Vaste wandelroutes

Langs de Asseltse Plassen bevinden zich vaste wandelroutes, waaronder de Noormannenroute. Aan de andere kant in Buggenum bevindt zich de wandelroute Knopen Lopen in Buggenum waarbij je ook een mooi uitzicht hebt over de Asseltse Plassen en de maas. Als je meer van fietsen houdt, de Swalmdalroute passeert deze mooie plas. Dicht bij de plassen liggen diverse café-restaurants die vanaf het terras uitzicht op de jachthaven en de Asseltse plassen bieden.

Eigenschappen
Horeca voorziening aanwezig
Watersporten toegestaan
Duiken mogelijk
Varen toegestaan
Vissen toegestaan
Jacht-, passantenhaven aanwezig
Parkeerplaats aanwezig

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
3,76km
IJssalon
 
8,46km
IJssalon