Ommetje Nederweert

Sarsven en De Banen
Visdijk 9
6034 SZ
Nederweert-Eind
Ommetje Nederweert

Wandelroute

Ontdek het unieke Nederweert met het ommetje "Sarsven en de Banen". Deze wandelroute van 4,76 km neemt je mee door het betoverende landschap, beginnend bij Natuurgebied Rowven, Visdijk 6034 SZ te Nederweert-Eind, waar knooppunt 79 je verwelkomt.

Route

Begin je reis van knooppunt 79 en bewonder de natuurlijke speelplaats Rowven, perfect voor actieve natuurbeleving. Wandel van knooppunt 79 naar knooppunt 82 en wie weet kom je onderweg een kudde wilde paarden tegen. Vergeet niet tussen knooppunten 82 en 11 even rechtdoor te lopen om de vogelkijkhut te verkennen.

Volg daarna knooppunt 11 en aan het einde van het bospad ontvouwt zich het prachtige natuurgebied de Banen voor je ogen. Eenmaal op de verharde weg, volg knooppunt 13 en meteen daarna knooppunt 14. Overweeg een uitstapje naar de Schaapskooi, vooral tijdens de lammerentijd, door van knooppunt 14 naar knooppunt 38 te lopen.

Voor een bezoek aan de Schaapskooi loop je van knooppunt 14 richting knooppunt 38. Als je aan de linkerkant van de weg het bordje met 2a ziet, sla je rechtsaf. Geniet van de schapen en lammetjes en keer terug naar knooppunt 14. Vervolg je pad naar knooppunt 34, waar je aan de linkerkant kunt genieten van het uitzicht over het Sarsven. Loop dan naar knooppunt 32 en volg de weg naar knooppunt 79 om weer bij Natuurgebied Rowven te komen.

Schaapskooi

Dit ommetje, inclusief het bezoek aan de Schaapskooi, beslaat 4,76 km. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van Nederweert tijdens dit prachtige ommetje.

Dit ommetje van dhr. Van Horik is begin 2024 door de gemeente Nederweert gekozen tot Het Mooiste Ommetje van Nederweert.

Eigenschappen
Route: <5 km.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
3,21km
IJssalon
 
5,78km
IJssalon