Partnerroute: Fietsrondje Laurabossen - Tungelerwallen

Startpunt: Hoeve Lieshout
Breijbaan 30
6005 NE
Weert
Schotse hooglander
informatiebord bij grenspark Kempenbroek

Fietsroute

Lengte: 39,2 km.
De Laurabossen ligt in Weert tussen het natuurgebied Kruispeel en de Belgische grens. Hier vind je heuse zandduinen met karaktervolle bomen en restanten van voormalig uitgesterkte heidevlaktes.

Fietsroute

Struikheide wisselt af met pijpenstrootje, bochtige smele en braam. Er staan veel grove dennen maar het is de bedoeling dat deze geleidelijk verdwijnen en plaats maken voor een gevarieerd loofbos. De Schotse hooglanders helpen een handje bij het beheer. Ze zorgen ervoor dat de heide niet volgroeid met bomen. Ook wil men meer heide creeëren. Dit is goed voor de nachtzwaluw, een zeldzame soort die al enkele jaren in de Laurabossen broedt.

De Tungelroyse Beek is een waterloop in Midden-Limburg. Deze beek ontspringt bij Hamont in Belgisch Limburg en mondt bij Neer als Neerbeek uit in de Maas. Jarenlang was de beek rechtgetrokken om zo snel mogelijk water af te voeren naar de Maas.

Natuur en Recreatiegebied De IJzeren Man

Het Natuur en Recreatiegebied De IJzeren Man maakt deel uit van het Grenspark Kempen-Broek. Dit grensoverschrijdende park heeft net als een huis, verschillende “kamers”, die elk weer wat anders te bieden hebben aan natuurlandschappen en natuurwaarden. Één van deze kamers is De IJzeren Man.
 

Partnerroute: Fietsrondje Laurabossen - Tungelerwallen

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A
Gemarkeerde route

Ook op deze locatie

 
Camperstandplaats

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
7,12km
Restaurant