Wandelroute

Maas Blitterswijck

Wandelroute knopenlopen: Ommetje Blitterswijck

Lengte: 4.7km

Deze wandelroute neemt je mee langs het karakteristieke Maasdorp Blitterswijck. Je loopt deels door de kern van het dorp en haar locaties met rijke historie. In het buitengebied van Blitterswijck tref je parchtige natuur, met uitwaarden van de Maas, beboste stuifduinen en het Natuurgebied 't Sohr.

Omstreeks 1229 was er voor het eerst sprake van de Heerlijkheid Blitterswijck. Enige tijd daarna, omstreeks 1400, kwam het kasteel van Blitterswijck. Dit kasteel neemt in de historie van Blitterswijck een belangrijke plaats in. In de loop van de eeuwen wonen hier verschillende adellijke families in. Vanaf 1903 vervult dit kasteel de functie van klooster. De kloostermuren zijn begin vorige eeuw in opdracht van de Franse Slotzusters gebouwd. Jammer genoeg moest een deel van de muur wijken ingevolge van het Mooder Maas Project. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel volledig verwoest.

De wandelroute volg je via het wandelknooppuntennetwerk. In de buurt van knooppunt 5, krijg je de gelegenheid om een stuk door het natuurgebied 't Sohr te struinen, om dan via de knooppunten 6 en 21 bij knooppunt 23 weer op de wandelroute te komen.Tussen knooppunt 24 en 4 heb je een mooi uitzicht over de Maas met uiterwaarden. Bij knooppunt 4 is het goed vertoeven bij 'Tante Jet'. In de buurt van knooppunt 3 ligt het Blotevoeten-pad. Erg leuk voor kinderen, omdat dit paadje letterlijk op blote voeten gelopen kan worden én omdat hier een speciaal stukje is aangelegd om door de beek te lopen! Vanaf knooppunt 3 richting knooppunt 2 wandel je een groot gedeelte langs de oude kloostermuur, om vanaf knooppunt 2 richting knooppunt 1 langs de ingang van de Kasteelruïne en vervolgens langs de Nederlands Hervormde Kerk te wandelen.

Mocht de afstand van 4.7 km niet genoeg zijn, dan is de gelegenheid de wandeling met een wandellus van 5.3km uit te breiden. Die wandeling voert je langs de Maas, en deels door de oude Maas-arm en weer terug over de nieuwe dijk, terug naar Blitterswijck. Deze wandeling heeft mooie panorama vergezichten en loopt via de knooppunten 2, 32, 58, 26 en 2. Weer bij knooppunt 2 aangekomen wandel je richting knooppunt 1 (Start-Finish_. In totaal heb je dan een wandeling van ca. 10km afgelegd.

Bezienswaardigheden langs deze route:
Ruïne Kasteel, 'Maasweg 27 Blitterswijck' 
Fietsveer, Blitterswijck Wellerlooi, Veerweg 7, Blitterswijck

Kloosterpoortje, Veerweg Blitterswijck
Hervormde Kerk, Maasweg 27 Blitterswijck

Eigenschappen
Route: <5 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

Contact en locatie

Ommetje Blitterswijck
Plein 5
5863 AT
Blitterswijck

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Bezienswaardigheid
0,43km
 
Bezienswaardigheid
1,48km
 
Brasserie / Lunchroom, Café of Bar
2,33km
 
 
Bezienswaardigheid
4,58km
 
Bezienswaardigheid
5,36km
 
Bezienswaardigheid
6,06km
 
Brasserie / Lunchroom
9,19km
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom
9,28km
 
Hotel, Brasserie / Lunchroom
9,31km
 
Brasserie / Lunchroom, Lounge / Hip en Trendy
9,31km
 
 
Bezienswaardigheid
9,32km
 
Buitenterras
9,38km
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom
9,44km
 
Restaurant, Buitenterras
9,50km
 
Workshop / Cursus, Streekproducten
9,55km
 
Bezienswaardigheid
9,61km
 
Bezienswaardigheid
9,61km
 
Bezienswaardigheid
9,82km
 
Bezienswaardigheid
9,92km