Wandelroute

Wandelroute knopenlopen: Ommetje Blitterswijck

Lengte: 1,7 km. Ingevolge van langdurige werkzaamheden, voortvloeiend uit het Project: “Mooder Maas” is de thema route “Ommetje Blitterswijck” ingekort. De gehele route via de knooppunten 1, 2, 3, 4 en terug via 3, 7, 1 bedraagt nu: 1,7 km.

Wandelen in het karakteristieke Maasdorp Blitterswijck, voert u door de kern van het dorp Blitterswijck en langs locaties die verwijzen naar de rijke historie van het dorp. In het buitengebied van Blitterswijck treft u prachtige natuur, met uiterwaarden van de Maas en beboste stuifduinen.

De wandelroute volgt u via het wandelknooppuntennetwerk. Tussen knooppunt 2 en 3 komt voorbij het Blotevoetenpad. Erg leuk voor kinderen, omdat dit paadje letterlijk op blote voeten gelopen kan worden én omdat hier een speciaal stukje is aangelegd om door de beek te lopen!

Wandelen in het karakteristieke Maasdorp Blitterswijck, voert u door de kern van het dorp Blitterswijck en langs locaties die verwijzen naar de rijke historie van het dorp. In het buitengebied van Blitterswijck treft u prachtige natuur, met uiterwaarden van de Maas en beboste stuifduinen. De wandelroute volgt u via het  wandelknooppuntennetwerk. Tussen knooppunt 2 en 3 komt voorbij het Blotevoeten pad. erg leuk voor kinderen, omdat dit paadje letterlijk op. Blote voeten gelopen kan worden én omdat hier een speciaal stukje is aangelegd om door de beek te lopen! Omstreeks 1229 was er voor het eerst sprake van de Heerlijkheid Blitterswijck. Enige tijd daarna, omstreeks 1400, kwam het kasteel van Blitterswijck.

Dit kasteel neemt in de historie van Blitterswijck een belangrijke plaats in. In de loop van de eeuwen wonen hier verschillende adellijke families in. Vanaf 1903 vervult dit kasteel de functie van klooster. De kloostermuren zijn Begin vorige eeuw in opdracht van de Franse Slotzusters gebouwd. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel volledig verwoest. Het buitengebied van Blitterswijck wordt gekarakteriseerd door de uiterwaarden van de Maas en beboste stuifduinen.

Parkeren: Op het plein bij de kerk

Bezienswaardigheden langs deze route:
Ruïne Kasteel, 'Maasweg 27 Blitterswijck' 
Fietsveer, Blitterswijck Wellerlooi, Veerweg 7, Blitterswijck

Kloosterpoortje, Veerweg Blitterswijck
Hervormde Kerk, Maasweg 27 Blitterswijck

Eigenschappen
Route: <5 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

Contact en locatie

Ommetje Blitterswijck
Plein 5
5863 AT
Blitterswijck

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Bezienswaardigheid
0,43km
 
Bezienswaardigheid
1,48km
 
Brasserie / Lunchroom, Café of Bar
2,33km
 
 
Bezienswaardigheid
4,58km
 
Bezienswaardigheid
5,36km
 
Bezienswaardigheid
6,06km
 
Brasserie / Lunchroom
9,19km
 
Brasserie / Lunchroom
9,28km
 
Hotel, Brasserie / Lunchroom
9,31km
 
 
Bezienswaardigheid
9,32km
 
Buitenterras
9,38km
 
Brasserie / Lunchroom
9,44km
 
Restaurant, Buitenterras
9,50km
 
Bezienswaardigheid
9,61km
 
Bezienswaardigheid
9,61km
 
Bezienswaardigheid
9,82km
 
Bezienswaardigheid
9,92km