Molens in Weert en Grenspark Kempen-Broek

Molen

Het Weerterland

De streek in en om de gemeente Weert is vooral bekend om haar groene omgeving en de vele windmolens en watermolens in de buurt.

Bezoek een molen

Bij veel molens draaien de wieken of het waterrad nog op bepaalde dagen. De molenaar geeft dan uitleg over de werking van de molen. Kijk voor de momenten waarop je de molens kunt bezoeken op onze evenementen kalender of op de informatie pagina van de betreffende molen.

Molenroutes

Je kunt de diverse molens individueel bezoeken, maar je kunt ook een route uitstippelen langs meerdere molens. Kijk op onze routeplanners voor de wandel- fiets-, auto- of motorroutes langs de molens in het Weerterland of in Grenspark Kempen~Broek, deels net over de grens in België.

Tip m.b.t. de routeplanner

Als je op de routeplanner bent, vink dan bij zien en doen de categorie bezienswaardigheden aan. De molens zijn onderdeel van de bezienswaardigheden en worden dan mee in beeld gebracht. Door op een blauw bolletje te klikken zie je wat het is. Bij de mooiste routes geven de rode bolletjes de routes weer. Klik erop en je ziet de hele route.

MolenNetwerk Kempenbroek

Je kunt ook eens kijken op de website van Molennetwerk Kempenbroek ( http://www.kempenbroekmolens.org ) voor meer specifieke informatie over de verschillende windmolens en watermolens. Daar lees je bv meer over het Verhaal van de molens, over de molensoorten en types binnen Kempen~Broek en over de Taal van de molenwieken. Je vindt er bovendien het actuele molennieuws en de actuele molenagenda.

Word ook vrijwilliger op een molen

Werk mee aan de instandhouding van een molen in het Weerterland. Een molen is absoluut van deze tijd. Maar bedenk wel; molens zijn niets voor watjes.