Ons Limburgs Museum,we zijn live!

Ons Limburgs Museum

Van ós. Voor iedereen. 

Gisteren was het zover! Onze online feed vol verhalen voor en door Limburgers, oftewel Ons Limburgs Museum, is nu live. Dit multimediale platform brengt losse verhalen samen, geeft ze context en vormt zo het culturele geheugen van de provincie Limburg. Stap in een stroomvertelling die je telkens verrast en inspireert. Dwaal door een mozaïek van mooie verhalen: van bewoners van vroeger, van kunstenaars van nu en van de Limburgers van de toekomst. Ons Limburgs Museum : Van ós. Voor iedereen. 

Denk groot, start klein en groei slim

Ons Limburgs Museum verzamelt verhalen bij Limburgers, uit de eigen collectie, bij Limburgse archieven, uit de media, zoals bij omroep L1, en bij partnerinstellingen. Met Ons Limburgs Museum zetten we nu samen met al onze partners de volgende stap. We denken groot, starten klein en groeien slim. 

Kennis gaan we delen

“Als eerste provincie in Nederland maakt Limburg een concrete vertaling van de 
Nationale Strategie Digitaal Erfgoed op regionaal niveau. Ons Limburgs Museum biedt inspiratie voor andere provincies”, aldus Netwerk Digitaal Erfgoed. Onze kennis delen we graag de komende maanden met de kunst-, erfgoed- en museumsector in Nederland.

Bekijk de lancering van Ons Limburgs Museum  terug.