Solar Weekend Festival Roermond

Solar Weekend, jouw ultieme zomerfestival!

Solar begon als een leuk initiatief om festivalbezoekers naar Roermond en de Maasplassen te trekken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een meerdaags festival waar de bezoekers genieten van een zelf gecreëerde samenleving. Solar vindt dit jaar plaats op 4 t/m 7 augustus. Solar is niet alleen muziek ook de creativiteit van Solar is kenmerkend. Live acts, prachtige bouwwerken, gezellige spelletjes, interactieve theatervoorstellingen en andere uitingen nemen de bezoekers mee op ontdekkingsreis. Solar weekend is jouw ultieme zomerfestival! 

Waar

Het festivalterrein ligt aan de Maasplassen in Roermond. Je kunt op diverse manieren Roermond bereiken. Tijdens het festival wordt rondom Roermond goed aangegeven hoe je op het festivalterrein komt. 

Camping

Kom je van ver of geen zin om naar huis te gaan? Dan kun je terecht op de Solar Campsite. Deze gaat donderdag om 14.00 uur open voor de 4 Day Holiday Tickets. Vrijdagochtend zijn vanaf 11.00 uur alle overige bezoekers welkom. De camping sluit maandagmiddag om 12.00 uur. Uiteraard is er sanitair aanwezig op het terrein. Er zijn in totaal drie verschillende douchezones en vier verschillende toiletzones. Check voordat je komt wel even het reglement!  

 

Solar Weekend Festival - hoe kom je er?

18 plus

Alleen als je 18 jaar of ouder bent, kun je het festival- en campingterrein op. Neem dus geen risico en zorg ervoor dat je een ID-kaart bij je hebt!

Solar terrein

Bereikbaarheid

Met de auto: Je kunt met de auto niet op de camping komen. Parkeren kan uitsluitend op de officiële parkeerplaats. Er rijden van donderdag tot en met maandag pendelbussen tussen de parkeerplaats en het festivalterrein.

Met de trein: Solar Weekend Festival is goed bereikbaar met de trein vanaf station Roermond. Raadpleeg voor je op reis gaat de NS Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden.

Met de bus: Vanuit 151 locaties in Nederland vertrekken er bussen naar Solar Weekend. Bekijk voor meer informatie de website van Event Travel.

Kiss & Ride: Er is een speciaal Kiss & Ride gebied vlak bij het festivalterrein waar je gemakkelijk weggebracht of opgepikt kan worden.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Solar Weekend doet er alles aan om het voor mindervaliden toegankelijk en leuk te maken. Helaas is dit vanwege de hoeveelheid zand op het terrein niet overal even goed mogelijk. De belangrijkste area’s op het festival zijn goed bereikbaar en een groot deel van de paden op de camping is geasfalteerd. Dicht bij de entree van het festival is een invalidenparkeerplaats.

Beveiliging en EHBO

Er is genoeg beveiligingspersoneel op en rond(om) het festivalterrein. Centraal op de Solar camping is een professionele EHBO-post met personeel aanwezig. Er is ook een EHBO-stand aanwezig op het festival. Bij de entree zal iedereen gecheckt worden door het beveiligingspersoneel.

Tickets

Koop nu jouw tickets via de website van Solar Weekend.

Meer informatie?

Wil je meer te weten komen over het Solar Weekend Festival? Bezoek dan de website van Solar voor de meest actuele informatie.