Vrouw aan het genieten van een drankje tijdens de zomervakantie

Zomervakantie in Limburg

Ga op zomervakantie in Limburg! Voor zwemmen in prachtige meren, het shoppen van de mooiste kleren en het proosten met cocktails op het terras hoef je niet naar het buitenland te gaan. Dat kan allemaal in de zuidelijkste provincie van het land. Limburg is een toffe vakantiebestemming met activiteiten voor zowel jong als oud. Zo kan je hier een heel leuk vriendenweekend beleven of lekker op vakantie gaan met de kids.

Campings en camperplaatsen

In de zomervakantie wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van de zon. Haal het meeste uit het mooie weer door te gaan kamperen. Wat is er nu fijner dan met je blote voeten in het gras de dag beginnen? Verblijf op een van de luxe campings in Limburg met alle faciliteiten die je maar kunt wensen of pak het kleiner aan op een van de mini campings. Als je liever van kampeerplek naar kampeerplek reist, is er ook genoeg keuze aan camperplaatsen en trekkershutten.

Zomervakantie camping

Zwemmen in Limburg

In de zomermaanden is het water van de meren in Limburg warm geworden en kan je er heerlijk zwemmen. Neem een duik in het Blauwe Meertje in Weert. Het water heeft hier een blauwgroene kleur en is omringd met palmbomen. Je krijgt hier echt het gevoel dat je in het buitenland bent. 

Wist je dat de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland zijn? Hier kan je als een echte avonturier allerlei uitdagingen aangaan. Glij van de 14 meter hoge superslide af bij Fun Beach of ga wakeboarden bij Area-X. Liever iets rustiger? Misschien is het AquaFunPark bij het Drakenrijk Reuver wel iets voor jou. Met minder mooi weer kan je ook op verschillende locaties binnen zwemmen.

Aquafunpark bij drakenrijk Reuver

Shoppen 

Het Designer Outlet in Roermond is het grootste outlet center van de Benelux en Duitsland. Met de fleurige architectuur van alle winkels hier ben je zo in een zomerstemming. Nog niet uitgeshopt? Het centrum van Roermond ligt op nog geen vijf minuten lopen van het outlet center. Hier kan je jacht op koopjes dus gewoon verder gaan. 

Ook in steden als Weert en Panningen kan je heerlijk winkelen. Als het iets minder mooi weer kan je in Weert je hart ophalen in het overdekte winkelcentrum De Muntpassage.

Shoppen in designer outlet Roermond

Gezellig op het terras

Geniet in de zomervakantie van een lekker koud biertje of een goed glas wijn op een van de mooie locaties in Limburg. Van hippe strandtentjes tot boscafés, je vind hier allerlei leuke terrasjes om een drankje te doen. Als je even bij moet komen tijdens een dagje shoppen in de stad, kan dat ook. Na een heerlijk stukje Limburgse vlaai kan je er zo weer tegenaan.

Terras Goesting in Venray

Speeltuinen

Op vakantie met de kinderen? Er zijn allerlei soorten speeltuinen in Limburg waar kinderen zich urenlang uit kunnen leven. Ze kunnen heerlijk ravotten, spelen met water of zand, of klimmen op de speeltoestellen. 

Er zijn ook leuke binnenspeeltuinen zoals Mattel Play. Hier kunnen kinderen hun favoriete TV-helden ontmoeten, samen spelen en rolschaatsen. Bij XBAZE veranderen de vloeren en muren in trampolines en kan je gaafste trucjes oefenen.

Gezin speelt in een waterspeeltuin